Inquietud al PSOE per la igualtat entre Chacón i Rubalcaba

  • Tots dos s'atribueixen la majoria de delegats en el congrés de Sevilla · Majoria de Chacón a Catalunya i al País Valencià; Rubalcaba s'imposa a les Illes

VilaWeb
Redacció
23.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSOE avança cap al congrés de Sevilla de començament de febrer sense un rumb clar i amb una divisió respecte de si ha de ser Carme Chacón o Alfredo Pérez Rubalcaba qui ha d’agafar el relleu de José Luís Rodríguez Zapatero en la secretaria general. Tant l’un com l’altra s’atribueixen el suport de la majoria dels 956 delegats que assistiran al congrés, i que s’han elegit aquest cap de setmana en els congressos provincials que s’han fet a tot l’estat. A Catalunya, el suport cap a Chacón és clar i a les Illes, cap a Rubalcaba; al País Valencià, Chacón té una sorprenent majoria, tot i que ajustada.

Majoria de Chacón a Catalunya i al País Valencià; Rubalcaba s’imposa a les Illes

Les dades sobre els delegats elegits donaran a cada candidat varien en funció del suport que s’atribueixen Chacón i Rubalcaba. Però a Catalunya, el País Valencià i les Illes les coses semblen més definides: Chacón s’imposa a la província de Barcelona amb 70 delegats per 6 de Rubalcaba; a Lleida 6 donen suport a Chacón i un a Rubalcaba, i a Girona i a Tarragona tots són favorables a l’ex-ministra de Defensa. A Mallorca Rubalcaba té un ampli suport (7 delegats per 2 de Chacón) i a Menorca, Eivissa i Formentera tots són partidaris de Rubalcaba. A València hi ha 25 delegats que votaran a favor de Chacón i 23 que ho faran a favor de Rubalcaba; a Castelló només un dels 12 que hi ha és favorable a l’ex-ministre de l’Interior i a Alacant Chacón també guanya, 16 a 7.

Diferents estimacions

En nombres absoluts, l’equip de Rubalcaba calcula que té un avantatge d’entre 130 i 150 delegats, i els partidaris de Chacón consideren que són ells que tenen un avantatge de 120 representants.

Rubalcaba diu que després dels congressos provincials s’ha confirmat ‘una tendència de suport majoritari’ en favor seu. Però sembla clar que Chacón ha aconseguit la majoria imprevista en províncies el suport de les quals s’atribuïa en un principi a Rubalcaba: València, Múrcia, les Canàries i Galícia, i ha consolidat l’avantatge en federacions que aporten molts delegats: a Catalunya, el País Valencià, Madrid, Andalusia… Chacón diu que ara encara amb tranquil·litat el tram final abans del congrés.

Des de l’equip de Rubalcaba s’atribueixen el suport de Madrid, i tenen assegurat el de les Illes Balears, el País Basc, Galícia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Astúries, Aragó…

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any