Els dispositius mòbils i els ‘ultrabooks’, estrelles de la fira tecnològica CES de Las Vegas

  • A la principal cita de l'electrònica de consum dels EUA, s'hi presentaran vint mil novetats

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els professionals de l’electrònica de consum i d’informàtica tenen aquesta setmana la primera gran cita anual a Las Vegas. Hi ha previst que cent cinquanta mil visitants passin, des d’avui a divendres, pel Consumer Electronics Show (CES), on enguany tenen parada gairebé tres mil empreses, que ocupen 167.225 metres quadrats.

Més xifres: els organitzadors estimen que s’hi presentaran vint mil novetats, la majoria relacionades amb la mobilitat: telèfons intel·ligents, pissarretes, portàtils lleugers (els anomenats ‘ultrabooks’, com l’Aspire 5 d’Acer), aplicacions i petits ginys electrònics.

 

Microsoft, que no assistirà més amb parada pròpia al CES (com no hi assisteix Apple, per més que hi hagi un espai específic per a accessoris de l’iPhone, l’iPod i l’iPad), és a Las Vegas amb l’objectiu de definir una mica més les característiques i la data de llançament (per boca del seu cap Steve Ballmer) del Windows 8, l’actualització del sistema operatiu predominant al món.

Google, per la seva banda, també és present a la fira de Las Vegas en fronts com el de la mobilitat, amb un sistema operatiu, l’Android, que continua augmentant prestacions i ampliant el nombre de telèfons i pissarretes que hi funcionen (Acer, Motorola, Toshiba…), i el dels televisors, amb projectes conjunts amb LG, Samsung i Sony, per exemple. Avui mateix, el director executiu de Google, Eric Schmidt, participa en un debat centrat en les futures tendències d’èxit en l’electrònica de consum.

Nous models de televisió de gran definició, vehicles més tecnològics i sostenibles (amb sensors i internet) i propostes d’actualització de l’estàndard de connexió sense fils wi-fi són algunes altres novetats que es presentaran enguany al CES, on fins i tot hi ha convidats personatges famosos de tots els àmbits per a captar l’atenció dels assistents i dels mitjans, com el cantant Justin Bieber, el jugador de bàsquet Dennis Rodman i el ‘raper’ 50 Cent.

Unes quantes webs tecnològiques segueixen de prop aquests dies el CES de Las Vegas. És el cas de Cnet, Engadget, Gizmodo, Mashable i PCWorld.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any