Junqueras atribueix a ‘la pugna pel control del sector audiovisual’ la retallada de TVC

VilaWeb
Redacció
27.11.2011 - 19:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, atribueix a ‘la pugna pel control del sector audiovisual a Catalunya’ l’ajust pressupostari a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anunciat pel govern. ‘M’agradaria creure que veritablement rere aquesta campanya per minimitzar TV3 només hi ha una política de servera austeritat pressupostària’, afirma, però ‘la realitat no és aquesta’. En un apunt al seu bloc, també anuncia que ‘Esquerra Republicana està disposada a ajudar el govern en un moment difícil i estendre la mà per evitar que CiU prioritzi acords amb el PP’.

Segons Junqueras,’l’enèsima retallada a Televisió de Catalunya que ha anunciat el govern de CiU és la culminació d’un guió escrit de fa mesos’. I subratlla: ‘El PP ha estat l’única formació política que ha aplaudit amb entusiasme l’anunci’.

Afirma que la retallada a la CCMA ‘no és pas casual’ i que ‘el PP no s’estima gaire ni la llengua, ni la cultura catalanes, tampoc cap més nació que no sigui l’espanyola’. I afegeix que ‘hi ha un fet inqüestionable’, que TVC ‘és l’eina més potent, d’una banda, de cohesió social i lingüística dels catalans i, de l’altra, de projecció amb què compten la llengua, la cultura i la nació catalanes’.

D’aquesta manera, adverteix que ‘quan es vol afeblir TVC no només es juga frívolament amb la vitalitat de la llengua i del país; també es debilita un imaginari nacional en benefici d’un altre: l’espanyol; i de retruc, es posa en risc l’emergent indústria audiovisual catalana que s’ha anat construint a redós de TVC, i que s’ha començat a internacionalitzar’.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any