CiU es planteja una moció de censura a Albiol si vota contra la immersió lingüística al ple d’avui

  • Badalona celebra la Diada amb un gran suport d'entitats

VilaWeb
Redacció
12.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor de CiU a Badalona, Ferran Falcó, va advertir ahir el batlle Xavier Garcia Albiol que ‘li quedaran quatre dies i haurà de plegar veles’ si impulsa actuacions contra el model d’immersió lingüística actual. Els tres partits de l’oposició a l’ajuntament, CiU, PSC i ICV, van presentar divendres una moció en defensa de la immersió a l’escola, però García Albiol va traslladar-la al ple d’avui. Si el PP hi vota en contra, va dir Falcó, CiU considerarà que es traspassa la ‘línia vermella’ i es plantejarà promoure una moció de censura al batlle.

Xavier Garcia Albiol no ha fet cas de l’amenaça de Falcó i ha assegurat avui al programa ‘Els matins’ de TV3 que el més probable és que els regidors del PP votin avui a migdia, en la sessió extraordinària de l’ajuntament, en contra de la immersió lingüística.

Gran suport de les entitats a la Diada

Badalona va celebrar la Diada amb un gran nombre d’activitats, gràcies al suport i a la iniciativa de moltes entitats, aplegades en la Comissió Onze de Setembre, i a Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, que va rebre el suport de la Federació Llull. Òmnium, ACPV i l’Obra Cultural Balear van participar en l’ofrena floral a la plaça de la Plana (vídeo). També hi va participar el batlle, Xavier Garcia Albiol, que fou escridassat per haver suspès els actes institucionals de l’Onze de Setembre.

A l’ofrena, hi van assistir la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, el president d’Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

Aquestes entitats condemnen ‘el marcat caràcter autoritari i espanyolista’ d’Albiol, de qui asseguren que ‘de mica en mica va mostrant el seu autèntic caràcter’. I condemna així que el batlle no hagi cedit els permisos necessaris per realitzar les activitats previstes per aquest dissabte, tot i que deixa clar que les mantindrà. En aquest sentit, fa una crida als veïns ‘a no deixar-se atemorir per l’actitud de l’alcalde i de l’Ajuntament en una Diada tan significativa pel nostre país’.

Els setze regidors a la oposició a l’ajuntament van fer pinya per fer una ofrena floral conjunta per la Diada. PSC, CiU i ICV responien així a la supressió del govern municipal en minoria del PP (amb Xavier García Albiol al capdavant), de l’ofrena que feia cada any el consistori. ‘Creiem que tots tres alguna cosa havíem de fer’, va declarar el líder dels socialistes a Badalona i ex-batle de la ciutat, Jordi Serra. Per la seva banda, Ferran Falcó (CiU) va dir que l’actitud d’Albiol havia permès ‘recuperar la trempera’ de la Diada, mentre que l’ecosocialista Carles Sagués va lamentar el partidisme amb què actuava el batlle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any