Bonig i Recoder es reuneixen amb el ministre Blanco pel corredor mediterrani

  • Reclamaran al ministre espanyol que la infraestructura s'inclogui a la Xarxa Bàsica Transeuropea del Transport

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera de Territori valenciana, Isabel Bonig, i el conseller de Territori català, Lluís Recoder, es reuneixen, juntament amb els de Múrcia i Andalusia, amb el ministre de Foment espanyol, José Blanco, per a tractar de l’aposta i el compromís del govern espanyol amb el corredor mediterrani. Els consellers volen que la infraestructura sigui inclosa a la Xarxa Bàsica Transeuropea del Transport, fet que demana la implicació imprescindible del govern espanyol.

La consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, va dir ahir que exigiria al ministre de Blanco que ‘faci seva la nostra reivindicació del corredor mediterrani’. Bonig va insistir en els beneficis que tindrà el corredor ‘pel conjunt de l’estat’ perquè tindrà impacte en un espai que té ‘el 50% de la població, el 40% del PIB i de les exportacions, i el 70% de la capacitat turística de tot l’estat’.

A més, la consellera va destacar que ‘el futur del País Valencià dependrà de l’oportunitat d’aprofitar la posició estratègica dels ports del Mediterrani amb la connexió ferroviària diferenciada per a mercaderies i passatgers amb amplada de via internacional’.

Camps es desplaça a Brussel·les

El president de la Generalitat, Francisco Camps, comença avui un viatge oficial a Brussel·les acompanyat d’una delegació empresarial del País Valencià encapçalada pel nou president de la patronal Cierval, José Vicente González, per a defensar justament a les autoritats europees la inclusió del corredor mediterrani a la Xarxa Bàsica Transeuropea del Transport.

El viatge institucional, el primer del cap del Consell aquesta legislatura, s’emmarca en l’estratègia, coordinada amb l’empresariat valencià, en defensa de la viabilitat i necessitat del corredor a la UE com a prioritat comunitària.

Demà dimarts, Camps participarà en un seminari del Comitè de les Regions amb el títol ‘Tren d’alta velocitat per al territori de la UE’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any