La const¡tució de les Corts obre una legislatura convulsa

  • Camps fa president i vice-president de la mesa del parlament els consellers Juan Cotino i Alejandro Font de Mora · Ángel Luna en serà el vice-president segon

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Corts Valencianes de la vuitena legislatura es constituiran avui a les 10.30 al Palau dels Borja de València (vídeo en directe). Així començarà una legislatura que es preveu convulsa pels casos de corrupció que afecten el govern i el PP, que té majoria absoluta. Juan Cotino, fins ara conseller de Medi Ambient, serà el president de la cambra, acompanyat d’Alejandro Font de Mora, vice-president primer. Ángel Luna serà el vice-president segon, en representació de PSPV. Compromís i Esquerra Unida no tindran representació a la mesa.

La constitució de les Corts serà presidida per una mesa d’edat formada pel diputat electe més gran, Rafael Maluenda (PP), i dels dos més joves, Fran Ferri (Compromís) i Marina Albiol (EUPV). La cambra constarà de 99 diputats: 55 del PP, 33 del PSPV, 6 de Compromís i 5 d’EUPV.

Els diputats electes faran el jurament o promesa del càrrec i elegiran la nova mesa de la cambra. La fórmula reglamentària de promissió del càrrec és la següent: ‘Jo (nom del diputat) jure/promet que aitant com tindré el càrrec de diputat acataré la constitució espanyola i l’estatut d’autonomia de la comunitat valenciana sense engany i guardaré fidelitat a la Generalitat.’

L’aritmètica parlamentària no permet sorpreses en l’elecció dels membres de la mesa. Seran Juan Cotino (PP), president; Alejandro Font de Mora (PP), vice-president primer; Ángel Luna (PSPV), vice-president segon; Angélica Such (PP), secretària primera; i Carmen Martínez (PSPV), secretària segona.

Després del primer ple de les Corts, començaran els tràmits del ple d’investidura del president del Consell. I s’hauran de fer les sessions plenàries per a elegir els senadors territorials i els membres del consell d’administració de RTVV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any