Centenars de manifestants passen una altra nit acampats a la plaça de Catalunya

  • La protesta pren força i s'estén a Castelló, Lleida, Mataró, Palma, Tarragona i Terrassa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.05.2011 - 00:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants passaran una altra nit acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona en senyal de protesta contra el sistema polític i ‘per una democràcia real’. L’assemblea s’ha acabat poc abans de la una de la matinada després d’una gran repicada d’atuells, feta també a la plaça, amb què dos mil assistents han volgut protestar contra la gestió de la crisi que fan els polítics i el paper que hi tenen els bancs. La protesta va prenent força tant a Barcelona (vídeo i Twitter) com a València (Twitter) i al vespre s’ha estès a unes altres ciutats del país com Castelló (Twitter), Lleida (Twitter), Mataró (Twitter), Palma (Twitter), Tarragona (Twitter) i Terrassa (Twitter). A més de les etiquetes de Twitter de cada acampada, n’ha començat circular una de nova: #catalanrevolution.

A València, desenes de manifestants continuen plantats a la plaça de l’Ajuntament ‘indignats per la situació actual i pel futur que ens espera’. Però encara no han decidit si mantindran l’acampada fins diumenge, encara que els convocants voldrien que s’hi mantingués.

A Castelló uns cinc-cents joves s’han concentrat a la plaça de Maria Agustina  contra la situació política, social i econòmica, i ‘en solidaritat amb les altres ciutats mobilitzades arran de la protesta del 15 de maig de Madrid’. Segons un portaveu, ‘en aquest moment de la campanya electoral, no hi ha cap proposta seriosa; tots els polítics són titelles i vivim en la dictadura dels mercats’.

Les protestes han arribat també a Palma. Desenes de joves de ‘totes les ideologies i amb un interès comú per aconseguir una societat millor’, s’han concentrat a la plaça d’Espanya.

A Lleida la concentració de la plaça de Ricard Viñes exigeix canvis polítics, socials i econòmics i se solidaritza amb l’acampada de la plaça del Sol de Madrid, igual que l’acampada de la plaça de Catalunya barcelonina. Segons un portaveu de l’assemblea, Noè Benavarre, el moviment és ‘totalment apolític, mostra d’indignació per la societat i pel moment que vivim’.

La mobilització també ha arribat a Tarragona, i la concentració s’ha fet a la plaça de la Font. ‘Volem un canvi’, ha dit Ferran Reyes, un dels concentrats, perquè els polítics ‘no compten amb la gent’. També volen ‘més transparència, més participació ciutadana i respecte als drets humans’.

La intenció dels manifestants és de convocar més actes aquests dies vinents.

Els manifestants de Madrid desafien la prohibició i omplen la Puerta del Sol

La gent aplegada a la Puerta del Sol de Madrid ha decidit que no acataria la decisió de la Junta Electoral Provincial de prohibir la concentració convocada per a avui al vespre: ‘Hem sentit que la manifestació s’havia prohibit, però no és cert, perquè hem sabut per fonts extraoficials que la Junta Electoral de Madrid ha fet un dictamen, que no té efectes vinculants i que no ens han comunicat oficialment. Per tant, no hi ha res prohibit’, segons la jurista Carlota Jover, en nom de ‘Acampada Sol’.

La Junta electoral decidirà demà com ha d’actuar la policia el dia de reflexió electoral

Per una altra banda, la Junta Electoral respondrà dijous a la Generalitat com els mossos d’esquadra hauran de tractar dissabte, jornada de reflexió, els manifestants de la plaça de Catalunya de Barcelona, segons fonts del Departament d’Interior.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any