Judici per la vaga de Smatsa del 2005

  • Un treballador de l'empresa Serveis Medi Ambient,s.a. serà jutjat el proper dimecres, acusat d'haver bolcat un contenidor durant la vaga del 2005

VilaWeb
Redacció
16.05.2011 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sis anys després de la vaga que va enfrontar el conjunt de la plantilla de l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries de la ciutat amb la direcció de l’empresa i l’Ajuntament, encara hi ha seqüeles. Així ho ha denunciat la CGT i el Comité d’Empresa, que ha convocat als seus afiliats davant dels jutjats el proper dimecres al matí en solidaritat amb l’encausat.

El judici que se celebrarà a les 10 del matí de dimecres, respòn a una denuncia interposada per la Policia Municipal i podria comportar una pena de 18 mesos a raó de 10 euros diaris, més les costes procesals. La vaga dels treballadors de Smatsa del 2005 va aconseguir posar contra les cordes al Govern municipal del PSC que es va veure obligat a intercedir en el conflicte. Des de la CGT s’ha manifestat el malestar pel judici, per una banda perquè l’equip de govern local hagués pogut retirar la denúncia, i per l’altra perquè se celebra 6 anys després dels fets.

Segons ha assegurat la CGT i el mateix acusat, el treballador hauria estat en una assemblea de treballadors en el moment dels fets, cosa que contradiu la versió policial que descriu l’acusat bolcant contenidors a la vía pública. Han recordat també que després de la vaga que va acabar amb la signatura d’un nou conveni col·lectiu, l’Ajuntament va denunciar a tot el Comité d’Empresa pels ‘danys ocasionats’, però finalment els càrrecs es van retirar.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any