L’Aràbia Saudita prohibeix les manifestacions al carrer

  • Les autoritats alerten que les protestes violen la llei islàmica i la tradició del país

VilaWeb
Redacció
06.03.2011 - 18:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les autoritats de l’Aràbia Saudita han prohibit les protestes al carrer pel temor que la població es contagi de les revoltes als països veïns, com Bahrein. El Consell dels Clergues ha emès un comunicat que subratlla que els disturbis públics no són la manera de solucionar els problemes segons la llei islàmica ni responen a la tradició del país. El govern també ha advertit que reprimirà les protestes que s’han convocat aquest mes a través de les xarxes socials. La policia ha detingut almenys 22 xiïtes que han participat en petites manifestacions les darreres setmanes.

El comunicat emès el Consell dels Clergues afirma que les manifestacions estan ‘prohibides’ i que la forma correcte, segons la xaria, d’abordar interessos comuns és ‘donant consells, tal com va establir el profeta Mahoma’. ‘Les reformes no s’han de vehicular per les manifestacions ni de cap manera que provoquin divisió’, afegeix l’organisme que reuneix els líders de l’Islam a l’Aràbia Saudita.

Més de 17.000 persones suport a les crides a través de ‘Facebook’ per fer protestes a l’Aràbia Saudita durant el mes de maig. El govern ja ha advertit que dispersarà les manifestacions, tal com ja ha posat en pràctica les darrers setmanes, durant les quals s’han detingut almenys 22 xiïtes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any