Aprovada la creació d’Aena Aeroports, amb un 49% de capital privat

  • Del nou organisme en sortiran les societats de gestió dels aeroports de Barcelona i Madrid · L'estat ingressarà 8.900 milions d'euros per la privatització

VilaWeb
Redacció
25.02.2011 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha aprovat la creació del la societat mercantil Aena Aeroports que tindrà un 49% de capital privat. L’estat ingressarà 8.900 milions amb aquesta venda, la meitat dels 18.000 milions amb què està valorada l’empresa. És el primer pas per a la privatització dels aeroports de Barcelona i Madrid, perquè d’aquest nou organisme en sortiran les societats de gestió dels dos aeroports.

La nova societat començarà a funcionar de manera efectiva tan bon punt el govern espanyol hagi delimitat tan el personal com les obligacions i drets d’AENA que passen a la nova societat mitjançant una ordre del ministeri de Foment.

En una primera fase la totalitat del capital social d’Aena Aeroports S.A,. correspondrà a AENA, però aquesta té permís per vendre fins el 49% de les accions de l’empresa i ‘conservarà en tot cas la majoria del capital’, és a dir, un 51%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any