Manifestacions de dones arreu d’Itàlia per a protestar contra Berlusconi

  • El moviment de repulsa al primer ministre s'escampa pel país, sense deixar-se controlar pels partits

VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 02:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nombroses manifestacions van tenir lloc ahir a les grans ciutats italianes en el marc del moviment de repulsa a Berlusconi, impulsat per grups de dones. Les concentracions van superar les dues-centes i en les grans ciutats com Roma o Milà van col·lapsar el centre urbà. En cap moment van aparéixer banderes de partits polítics, tot respectant la crida feta per les organitzadores.

Un milió de manifestants, la majoria dones, han sortit aquest diumenge als carrers de les principals ciutats italianes per exigir respecte per a les dones enmig de l’escàndol sexual i de prostitució de menors conegut com a ‘cas Ruby’, en què està implicat el primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

   “Som més d’un milió”, ha proclamat l’actriu Angela Finocchiaro des de l’escenari preparat a la plaça del Poble de Roma, epicentre d’una protesta que ha estat convocada sota el lema “Si no és ara, quan?”.

   “Aquest Govern sempre ha desenvolupat una política contra les dones”, ha afirmat Susanna Camusso, secretària general de la Confederació General Italiana del Treball (CGIL). “Vull un país on puguem viure amb dignitat com a dones. El futur de les nenes és important per a aquest país”, ha conclòs.

   Després d’un emotiu minut de silenci s’ha desplegat una gran pancarta de color rosa amb la consigna “Volem un país que respecti la dona” entre els crits de suport de la multitud.

   La convocatòria ha estat abonada també pels principals partits opositors. “Tots som aquí junts perquè volem posar al centres de la nostra vida i de la vida del país la paraula dignitat”, ha afirmat la presidenta del Partit Democràtic, Rosy Bindi.

   Berlusconi està sent processat per prostitució de menors i abús de poder en el conegut com a ‘cas Ruby’, anomenat així per una ballarina d’un club nocturn que hauria rebut diners del primer ministre a canvi de relacions sexuals quan encara era menor de 18 anys. A més, va intentar alliberar ‘Ruby’ quan va ser arrestada per robatori en què va dir que era néta del president egipci, Hosni Mubarak.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any