El Circ Cric porta l’entusiasme a Valls

  • La companyia de circ de Tortell Poltrona ha omplert la seva lona durant aquestes Decennals

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Raquel Estrada Roig
31.01.2011 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Circ Cric, que encapçala el conegut Tortell Poltrona, ha omplert la seva lona a Valls aquestes Decennals, els dies 28, 29 i 30 de gener. L’espectacle ‘Els racons de la memòria’, conduït tan sols per dos personatges durant gairebé dues hores, ha encomanat l’entusiasme que perdura després de més de 30 anys de trajectòria.

El pallasso Tortell Poltrona, amb la companya indispensable, una petita banda de música, un grup d’assessors i una puça entranyable va conduir amb tota naturalitat els assistents per alguns dels seus números més apreciats. El públic, majoritàriament infantil, va correspondre cada número amb la mateixa espontaneïtat.
 
A ‘Els racons de la memòria’ el Circ Cric fa gala de la manca de bestiari i de malabaristes, amb números espectaculars. Els seu punt fort és la fe en el potencial del circ, que també han sabut fer evolucionar després de molts viatges arreu del món. Durant l’espectacle, els pallassos reivindiquen que el circ és cultura de manera explícita i també a través de números que evoquen la poesia visual i d’uns missatges que volen connectar amb el públic adult.
 
 
El Circ Cric
 
Després del tancament de la primera lona, tan sols un any després de la instal·lació a Barcelona, el 1981, el Circ Cric ja va denunciar una manca de suport institucional al món del circ. Els esforços per sufragar les exigències materials, però, ja van donar resultats en els inicis, amb el reconeixement per part d’algunes personalitats del món de la cultura, com Joan Miró i Joan Brossa, i el 2005 la companyia de Tortell Poltrona va rebre el Premi Nacional de Circ.
 
La fundació de la ONG Pallassos Sense Fronteres, el 1993, i del Centre de Recerca de les Arts del Circ (CRAC), el 1995, han marcat l’evolució i el creixement del Cric, que des del 2010 es pot visitar a Sant Esteve de Palautordera, en ple Montseny.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any