Julian Assange, en llibertat després de satisfer la fiança

  • Ha hagut de pagar més de 235.000 euros · Diu que continuarà la feina i que vol demostrar la seva innocència

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Julian Assange ja ha sortit de la presó, després d’haver pagat la fiança de més de 235.000 euros que li exigia el jutge. L’alt tribunal britànic ha decretat la llibertat sota fiança en favor del fundador de Wikileaks. Ha avalat, doncs, el dictamen anterior i ha desestimat el recurs de les autoritats sueques contra l’alliberament sota fiança. Les autoritats sueques demanaven l’extradició d’Assange per dos presumptes delictes sexuals que ell nega rotundament. De fet, en el moment de ser alliberat Assange va dir que continuaria la seva feina i que demostraria que és innocent.

A la sortida de la presó, Assange va fer una breu declaració. Va dar les gràcies als advocats i als mitjans de comunicació que li havien fet costat i va demanat suport per als presos que es troben en una situació d’aïllament com la que havia tingut ell.

Assange es va presentar voluntàriament a la policia britànica la setmana passada, quan va saber que Suècia havia dictat una ordre d’arrest europea contra ell. Tant ell com els seus seguidors asseguren que el procés judicial contra ell és, en realitat, una excusa per a posar fi a les activitats de WikiLeaks, que han perjudicat molt la imatge dels Estats Units.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any