Benimaclet demana més compromís de les autoritats contra les agressions racistes

  • Les entitats d’aquest barri valencià van fer una concentració contra la impunitat dels grups racistes amb el lema 'Tots els colors, totes les cultures'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats veïnals i culturals de Benimaclet (València) van fer ahir una concentració contra les agressions racistes que el barri suporta des de fa un mes i per defensar la convivència cultural. Les entitats diuen en el manifest adreçat als veïns que ‘no es pot tolerar que es vulgui trencar aquesta convivència a còpia d’odi i de violència racista i xenòfoba’. La concentració va aplegar diversos centenars de veïns sota el lema ‘Tots els colors, totes les cultures’.

Els impulsors de la concentració van mostrar la seva satisfacció per la resposta dels veïns i van demanar més compromís de les autoritats contra les agressions racistes. El portaveu de l’Associació de veïns del barri, Paco Guardeño, va afirmar que ‘Benimaclet és un barri molt obert i volem qe tothom qui vingui sigui tolerant i pacífic, però no volem racistes ni xenòfobs’.

El 19 de novembre, un grup racista i xenòfob, es va manifestar pels carrers de Benimaclet amb lemes com: ‘Netegem Benimaclet’ o ‘La immigració degrada Benimaclet’. Pocs dies abans d’aquesta manifestació el mateix grup havia agredit i amenaçat alguns veïns que s’havien oposat al seu missatge. Finalment, el 22 de novembre quinze membres del grup van irrompre al Centre Social Terra per insultar, coaccionar i amenaçar de mort els presents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any