Google estrena botiga electrònica de llibres

  • Ha obert als EUA la Google eBook Store, que no arribarà a casa nostra fins l'any vinent

VilaWeb
Redacció
07.12.2010 - 10:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment Google ha presentat de manera oficial la seva pròpia botiga electrònica de llibres, el Google eBook Store. De moment, únicament és disponible als Estats Units, però l’any vinent anirà obrint botigues en alguns països més, entre els quals el nostre. La llibreria digital del gegant d’internet neix amb un catàleg de més de tres milions de llibres.

Una de les característiques de la llibreria de Google és que no cal tocar els llibres del ‘núvol’, perquè tothom pot accedir-hi amb un dispositiu qualsevol. Google eBook és compatible amb els formats iPad, ePub i PDF, i amb dispositius mòbils que funcionin amb els sistemes Androi, iOS, Nook i Sony e-reader. Ara com ara, emperò, no és compatible amb el Kindle d’Amazon.

Google permet als editors que estableixin el preu del llibre (sense limitacions), no exigeix cap mena d’exclusivitat i deixa a l’editor la decisió d’introduir sistemes de protecció anticòpia, els DRM (Digital Rights Management). Google no ha fet públic quin tant per cent cobra per cada operació. Responsables de Google a l’estat espanyol han confirmat la possibilitat que els autors puguin editar-se els llibres directament en aquesta plataforma.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any