Mas, presidentVictòria inapel·lable de CiU

  • El candidat ret tribut a 'l'exèrcit de resistència' que ha aguantat la federació aquests set anys de tripartit

    Anuncia que governarà al costat d'un país 'que necessitem mobilitzat'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.11.2010 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas serà el pròxim president de la Generalitat de Catalunya. CiU ha guanyat les eleccions d’una manera inapel·lable: ha obtingut 62 escons, amb el 38,46% dels vots, i ha més que duplicat els resultats del PSC, que, amb 28 escons, obté el pitjor resultat de la seva història. Mas ha fet un discurs que ha fugit del triomfalisme, reivindicant ‘la humilitat, la responsabilitat i l’esperança’ i demanant, al costat del govern, ‘un país fort i mobilitzat’ per a fer sortir Catalunya de la crisi. ‘Haurem d’aixecar Catalunya entre tots’.

‘En sentim orgullosos de la victòria, i contents, però no en presumim. Ens sentim servidors de Catalunya i no els seus salvadors, i actuarem amb aquesta humilitat, malgrat aquesta victòria tan i tan important’, ha proclamat en la seva compareixença a l’Hotel Majestic després de saber els resultats. ‘Agraeixo profundament a tots els homes i dones d’aquest país que han dipositat la confiança en CiU que ens hagin atorgat aquesta gran majoria que administrarem al servei dels 7,5 milions de catalans’, ha exclamat.

També ha tingut un record especial per als militants de CiU, ‘l’exèrcit de resistència’, que ha navegat amb la federació, quan tenia ‘el corrent i els vents a la contra’. I ha conclòs: ‘Catalunya, benvolguts compatriotes, l’haurem d’aixecar entre tots’, després de convocar el poble de Catalunya ‘a sumar esforços per a construir una Catalunya millor, en plenitud, amb més llibertat, que es faci respectar, que sigui respectada i que els catalans se sentin orgullosos del seu país.’

Responsabilitat i esperança

Mas ha assegurat que CiU rebia la victòria amb una barreja de sentiments: humilitat, responsabilitat i esperança. De responsabilitat, perquè CiU és conscient que els temps que l’esperen ‘no seran gens fàcils’, i perquè aquesta vegada han tingut el suport de gent que solia votar unes altres formacions.

I d’esperança: ‘Catalunya és un país que té grans actius i moltes energies, té un gran teixit, persones d’empenta, i per a fer front a aquests nous temps, això és fonamental i un gran motiu d’esperança, vist que els anys vinents seran plens de dificultats.

Eufòric, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha clamat que CiU havia guanyat, de llarg, les eleccions i que Mas seria el pròxim president de la Generalitat. Ha dat les gràcies als ciutadans que havien anat a votar, a la militància que havia deixat la pell en la campanya, als diputats del parlament, i al congrés i al senat.

‘Gràcies per haver-nos donat la majoria. Ara ens heu d’ajudar a governar. Ajudeu-nos a recuperar el prestigi del nostre país i el prestigi de la nostra nació.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any