VilaWeb rep el premi Pompeu Fabra

  • En la categoria de comunicació i noves tecnologies · Ahir es van lliurar els premis d'enguany

VilaWeb
Redacció
05.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb va recollir ahir el Premi Pompeu Fabra 2010 en la categoria de comunicació i noves tecnologies, que en les dues convocatòries anteriors s’havia atorgat a Google i a la Fundació puntcat. En l’acte de lliurament, que es féu ahir al Palau de la Generalitat, foren distingits també l’empresa de cerveses Moritz, en l’àmbit socioeconòmic; Bernat Lesfargas, en el de projecció i difusió de la llengua com a traductor al francès de la literatura catalana; Albert Jané, per la trajectòria professional; i Celia Angulo, per la seva incorporació a la comunitat lingüística catalana. Enguany s’ha establert una nova categoria, el premi Robèrt Lafont, concedit als qui s’hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana. I el primer guardonat ha estat el lingüista Pèire Bec. Vegeu el vídeo de l’acte.

L’acte, que es tancà amb la lectura de ‘Oda a Espanya’ de Joan Maragall, fou presidit pel vice-president del govern Josep Lluís Carod-Rovira. ‘Malgrat les ofensives continuades contra la llengua catalana, i ara també contra l’occità, podem estar convençuts i orgullosos que tenim una llengua viva i amb gran capacitat de futur’, va dir, ‘males notícies per a les mentalitats tancades, monolingües, centralistes, imperialistes. Som optimistes.’

El premi, atorgat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, consisteix en un bust de Pompeu Fabra, obra de Manuel Cusachs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any