La Universitat de Vic i VilaWeb signen un conveni per fer classes de periodisme digital

  • És el primer pas de la col·laboració entre el centre universitari i el diari

VilaWeb
Redacció
22.10.2010 - 09:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rector de la Universitat de Vic, el doctor Jordi Montaña, i el director de VilaWeb, Vicent Partal, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per a oferir classes de periodisme digital als estudiants de periodisme. L’acord, que té la voluntat d’acostar la universitat a l’empresa, s’ha començat a aplicar en forma de prova pilot: la redacció de VilaWeb és l’espai, durant aquest primer quadrimestre, on s’imparteixen algunes de les classes de la llicenciatura.

En efecte, seguint l’experiència d’algunes universitats nord-americanes de traslladar l’aula a l’empresa, el conveni permet que els estudiants aprenguin des de dins de la redacció d’un mitjà de comunicació a partir de les indicacions de periodistes professionals. Fins ara, els estudiants només tenien l’oportunitat de tenir un ensenyament pràctic fora la universitat a través de les pràctiques, però no fent classes grupals en les quals cada alumne disposa de la seva taula de treball.

El projecte, començat aquest any amb el nom d’Aula de Periodisme Digital, es fa en coordinació amb el professor de la UVic Jordi Serrat. Els estudiants de quart curs de Periodisme es divideixen en grups d’uns quinze alumnes i cada setmana un dels grups es trasllada a VilaWeb on rep una classe de quatre hores de durada.

Entre els continguts que s’imparteixen en el curs, els estudiants aprenen els canvis que causa internet en el treball dels periodistes, el funcionament de la xarxa i la cerca d’informació, a més de conèixer el sistema de publicació del diari VilaWeb i la dinàmica de VilaWeb Televisió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any