Joan Herrera: ‘La vaga ha de servir per reorientar la política econòmica i social’

  • Entrevista amb el candidat d'ICV que propugna un acostament entre federalistes i independentistes i deplora el to de la campanya del PSC

VilaWeb
Redacció
21.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat presidencial per ICV de les eleccions parlamentàries, Joan Herrera, diu en aquesta entrevista de VilaWeb TV que la campanya del PSC, consistent a fer por amb la independència, és un error i ‘un càlcul electoral’. Segons ell, el PSC i el PSOE no poden posar ara sobre la taula el debat sobre el futur del país en clau econòmica i social perquè les polítiques de Zapatero l’han allunyat dels electors i per això opten pel discurs identitari espanyolista. Per Herrera, en canvi, la sentència del Constitucional espanyol marca un abans i un després i per això el seu partit defensa una reforma de la constitució que converteixi Espanya en un estat federal i plurinacional. Ara, si això no s’acceptés, caldria convocar el poble de Catalunya en referèndum perquè decideixi si vol ser independent o no.

Preguntat sobre si la seva política de no pactar amb CiU no els converteix en presoners del PSC Herrera diu que aquest no és el problema sinó que el problema és el caràcter excessivament conservador de CiU, que fa impossible repetir aquí experiències com la protagonitzada per Ezker Batua al govern basc amb el PNB.

Herrera afirma també que no repetiria un govern tripartit de forma automàtica perquè no està d’acord ni amb les polítiques socials ni amb les polítiques nacionals del PSC. En aquest sentit diu que no li preocupa anar a l’oposició.

Herrera posa èmfasi en l’entrevista també en el resultat de la vaga general convocada per la setmana vinent. Segons el candidat d’ICV si la vaga té èxit això servirà per a reorientar les polítiques econòmiques i socials, com va passar en el seu moment amb González i Aznar.

Enllaços
Array
ArrayPropostes programàtiques
http://www.iniciativa.cat/icv/documents/2841

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any