En directe, des de YouTube

VilaWeb
Martí Crespo
13.09.2010 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

YouTube, tothom ho sap, dóna la possibilitat als usuaris de carregar els seus vídeos a la xarxa. També proposa, des de fa relativament poc, de trobar als seus servidors alguns centenars de films (com els del director anglès Ken Loach). I avui i demà, ofereix fins i tot emissions en directe. Live on YouTube, com s’anomena aquest nou servei, deixa als internautes visualitzar en streaming les emissions de quatre productores nord-americanes: Howcast, Next New Networks, Rocketboom i Young Hollywood. Els programes van des de notícies i entreteniment fins a estil de vida i famosos, passant per vídeos instructius i la sàtira política. Es tracta d’una prova limitada a tan sols dos dies, amb la qual els informàtics de Google volen comprovar com aguanta aquesta nova plataforma unes emissions en directe que consumeixen una gran quantitat d’amplada de banda i de trànsit de dades.

Depenent de com vagi la prova, YouTube preveu ampliar la llista de canals col·laboradors inclosos al servei de directes i, en un futur, potser fins i tot eixamplar-lo als milions d’usuaris que vulguin emetre al mateix moment els seus enregistraments de vídeo. Anteriorment, el principal servidor de vídeos d’internet ja havia fet algunes proves amb emissions en directe. Com s’explica en aquest apunt al bloc oficial de la companyia, l’octubre de l’any passat es va emetre per YouTube un concert de U2; al febrer, una entrevista amb el president nord-americà Barack Obama; al març, uns quants partits de la lliga professional de criquet a l’Índia, i al juny, alguns reportatges des de la fira de videojocs E3 de Los Angeles.

Amb la prova d’avui, doncs, YouTube fa passos cap a un mercat on fins ara sols s’havia aproximat tímidament. Si tot funciona correctament, és possible que ben aviat aquesta filial de Google pugui entrar a competir amb noms que dominen fins ara aquest segment de mercat, com Justin.tv, Livestream i UStream.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any