Laporta, López Tena i Bertran convoquen una conferència de premsa per a demà

  • Els impulsors de la IP i de la ILP no acceptades pel parlament van anunciar una resposta política imminent · Laporta anuncia la formació del partit Democràcia Catalana per a anar a les eleccions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran han convocat per a demà una conferència de premsa conjunta, no se sap amb quin propòsit. Però cal tenir present que els impulsors de les iniciatives populars desestimades pel parlament, López Tena i Bertran, van prometre una resposta política imminent, i que Laporta té entre mans la formació d’un nou partit, Democràcia Catalana.

Joan Laporta va anunciar ahir al vespre en un comunicat que havia fundat Democràcia Catalana, un partit que ‘té la voluntat de formar coalició amb tots els partits o moviments que comparteixen el mateix objectiu: que Catalunya esdevingui un estat. […] Democràcia Catalana vol que l’esperit de la manifestació del 10 de juliol tingui veu i vot al nostre parlament’, explica el comunicat. El text a la web de Joan Laporta, insisteix en la necessitat de la unitat per a aconseguir aquest objectiu: ‘Si no hi anem junts, la nostra veu es diluirà en un parlament que continuarà al servei d’uns altres interessos.’ Finalment, demana la col·laboració dels qui creguin en el seu projecte: ‘Si creieu que ha arribat el moment de canviar les coses, us demano la vostra participació, com a militant o com a adherit, a Democràcia Catalana.’

Per la seva banda, Uriel Bertran, diputat d’ERC, i Alfons López Tena, militant de CiU, van renunciar, la setmana passada, els càrrecs de consellers nacionals dels partits respectius, perquè havien tombat, en el tràmit d’admissió parlamentària, les iniciatives populars (IP i ILP) per un referèndum i per una consulta oficial sobre la independència de Catalunya. Tant Bertran com López Tena s’han distingit aquests darrers mesos per la seva participació en l’organització de les consultes sobre la independència, convocades en un seguit de tandes a centenars de municipis de tot el Principat.

López Tena i Bertran van anunciar una resposta política imminent a la no-admissió a tràmit de les iniciatives al parlament. Una setmana després tots dos participen en una conferència de premsa amb Joan Laporta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any