Escoles de periodisme d’arreu Europa analitzen el futur dels mitjans

  • El director de VilaWeb inaugura les sessions del congrés a la seu de la UNESCO a París

VilaWeb
Redacció
21.05.2010 - 16:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cent cinquanta professors i periodistes de tot Europa són reunits a París en la celebració dels vint anys de funcionament d’Ejta, l’associació que agrupa escoles i facultats de periodisme de tot el continent. El congrés té lloc a la seu de la UNESCO i està dedicat a analitzar el futur immediat de l’educació dels periodistes.

El congrés l’ha obert el director de VilaWeb, Vicent Partal, que en la seva condició de vice-president de l’European Journalism Center ha posat de relleu la necessitat d’una major relació entre els mitjans i les facultats de periodisme. Partal ha parlat també del nou entorn dels mitjans i de la necessitat de reforçar el paper dels periodistes, tot respectant i encoratjant la llibertat d’opinió i de publicació que internet atorga a tots els ciutadans.

En la mateixa sessió ha pres la paraula també el professor George Brock, de la City University de Londres. Brock ha enumerat quatre tasques inherents als periodistes, que es mantindran els anys a venir. Segons ell aquestes tasques són la de verificar la informació, separar els fets de la informació, ser testimoni i ser capaç d’investigar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any