Una agència de notícies s’emporta el primer Pulitzer de periodisme digital

  • The Washington Post aconsegueix quatre dels vint-i-un guardons

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.04.2010 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agència de notícies nord-americana ProPublica passarà a la història del periodisme després de fer-se amb el primer premi Pulitzer que es concedeix a una publicació d’internet. Els prestigiosos guardons periodístics han premiat un treball d’investigació de l’agència signat per la periodista Sheri Fink. Es tracta d’un treball d’investigació sobre les polèmiques morts en un centre mèdic de Nova Orleans després de l’huracà Katrina.

El jurat defineix el treball com una ‘història que explica les decisions de vida o mort preses per uns doctors exhaustos’ després de les inundacions causades per l’huracà Katrina. Fink va escriure el reportatge en col·laboració amb The New York Times Magazine, que va publicar-lo.

ProPublica, una agència de notícies digital sense ànim de lucre amb seu a Nova York, és considerada per algunes veus com a pionera d’un ‘nou model de periodisme’. La seva intenció, segons que es pot llegir a la web, és ‘revelar comportaments nocius per generar un canvi’ a través del periodisme d’investigació.

The Washington Post ‘venç’ The New York Times

L’edició 2010 dels premis Pulitzer, els prestigiosos guardons que la Universitat de Columbia concedeix des de 1917, també han tingut com a protagonista una vella capçalera de referència, The Washington Post. Aquest rotatiu ha estat premiat amb quatre dels vint-i-un premis en joc, un més que The New York Times, que n’ha rebut tres.

D’una altra banda, també en l’àmbit d’Internet, el caricaturista Mark Fiore, de la web SFGate del diari San Francisco Chronicle, s’ha fet amb el premi a millor caricatura editorial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any