Formentera estrena wi-fi a tota l’illa

  • La nova connexió pública costa deu euros als residents que se'n vulguin servir

VilaWeb
Redacció
08.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els residents de Formentera podran entrar des d’avui a internet pagant una quota de deu euros, gràcies al Wi-Fi Formentera, que consta de vuit punts d’emissió instal·lats a tota l’illa. La consellera de Medi ambient i Noves Tecnologies, Sílvia Tur, ha explicat que el cost de la instal·lació ha estat de 101.265 euros.

Segons Tur, consisteix en ‘una xarxa d’interconnexió entre els edificis públics municipals i una xarxa wi-fi a tots els nuclis urbans’. A més, a terme mitjà la connexió s’etendrà a les àrees residencials i rurals.

El Consell Insular treballa, doncs, per ampliar antenes i radioenllaços als indrets amb dificultats de cobertura, com Can Marí, Ses Bardetes, Punta Prima o Cala Saona, amb la intenció de generalitzar el servei.

En total, s’han instal·lat vuit punts d’emissió repartits entre Sant Francesc, la Savina, Sant Ferran, es Cap de Barbaria, es Pujols, es Caló, i el Pilar de la Mola. Les antenes són caixes petites; tenen una capacitat de connexió d’un mega i un radi d’abast d’un quilòmetre a dos.

Els interessats en el servei han de donar-s’hi d’alta telefonant al 971 59 44 28 o des de la web www.wififormentera.com. Totes les inscripcions d’alta seran gratuïtes fins el 30 d’abril.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any