Google enterra l’Internet Explorer 6

VilaWeb
Redacció
03.03.2010 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al febrer les versions d’Internet Explorer, el navegador de Microsoft, acaparaven més del 60% de la quota de mercat. L’Internet Explorer 8, la darrera actualització, era el navegador preferit del 25% dels internautes; l’IE 7 tenia un 15% d’usuaris, i l’IE 6, un gens negligible 20% (superior a la combinació d’usuaris de Safari, Chrome i Opera). Aquesta última dada mereix de ser destacada, si pensem que l’IE 6 es va llançar l’agost del 2001, fa gairebé deu anys, una edat antediluviana en termes d’internet. Una tan llarga vigència s’explica, d’una banda, perquè anava integrat al sistema Windows XP i, d’una altra, perquè és molt popular a la Xina. Sigui com sigui, molts dissenyadors i programadors consideren que no té sentit de mantenir l’IE 6, que es va desenvolupar pensant en una WWW anterior al 2000, i en una dècada massa coses han canviat a la xarxa. Malgrat això, Microsoft oficialment donarà suport a aquesta versió fins al 2014. Però hi ha moviments que poden escurçar el termini del gegant informàtic.

Efectivament, el principal rival de Microsoft a la xarxa, el cercador Google, va comunicar el gener proppassat que a partir de l’1 de març els seus enginyers començarien a deixar de tenir en compte, gradualment, l’Internet Explorer 6 a l’hora de provar noves funcions dels seus productes, que no són pas pocs: Google ja ofereix als internautes més de mig miler d’aplicacions i serveis web. L’empresa californiana va justificar la decisió en un apunt titulat ‘Modern browsers for modern applications‘, en què destacava que l’IE 6 ja no deixava navegar amb comoditat per la WWW moderna i que era un malson per als creadors de pàgines, serveis i aplicacions: ‘Internet ha evolucionat aquests últims deu anys de senzilles pàgines de text a aplicacions complexes i interactives que inclouen vídeo i veu. Malauradament, alguns navegadors molt antics ja no poden fer funcionar aquestes aplicacions adequadament.’ Al mateix comunicat, Google anunciava que també deixava de donar suport a les versions anteriors de Firefox 3, Chrome 4 i Safari 3.

L’abandonament de l’IE 6 serà gradual. En una primera fase, des de l’1 de març ja no hi funcionen amb plenitud les aplicacions Google Docs i Google Sites, i el 13 de març el servidor de vídeos YouTube considerarà antiquat l’IE 6. La fase següent, cap a fi de l’any, afectarà el Gmail i el Google Calendar. En tots els casos, els usuaris de l’IE 6 continuaran veient aquests serveis, però les novetats o innovacions que s’hi integrin a partir d’ara ja no es provaran amb els vells navegadors de Microsoft, Mozilla, Apple i Google mateix.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any