Perduts rere ‘Lost’

VilaWeb
Redacció
03.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lost, ‘la primera sèrie de ficció d’abast mundial’, que segueix les peripècies d’un grup de persones perdudes geogràficament i temporalment en una illa enmig de l’oceà, va començar ahir la sisena i última temporada (‘trailer‘ i quatre primers minuts) als EUA i al Canadà. Les legions de seguidors de les aventures d’en Jack, la Kate, en Locke i en Ben, la Juliet, en Sayid i en Sawyer esperen que els divuit episodis finals resolguin, si més no, alguns dels principals embolics argumentals de la sèrie de més èxit des que es va estrenar, el setembre del 2004. Tret d’optar per descarregar els capítols per internet (amb subrètols en català gràcies al bloc Lost/Perduts), a casa nostra es podrà seguir a partir de demà en format de pagament per Digital Plus, o el 9 de febrer, en obert, per Cuatro (i TF1 a Catalunya Nord). Per als ‘perduts’ fans que fa un any que esperen la sisena temporada, no manquen webs que refresquen la memòria. Una de molt interessant és aquest especial del Washington Post, que segueix la seqüència de la sèrie per anys, localitzacions i temporades. El mateix diari explica, en fotogrames, on es va aturar la cinquena temporada.

També prova de posar al dia una família nord-americana amb aquest vídeo casolà, que resumeix les cinc temporades emeses fins ara. I el diari Público proposa un gràfic cronològic d’esdeveniments…, amb avís previ, abans d’obrir-se, per a qui no hagi vist tots els capítols (sumari).

Aquests mapes, alhora, poden ajudar l’espectador a ressituar-se ambm vista a la sisena temporada: hi apareixen, fent servir l’aplicació Google Maps, les principals localitzacions de la filmació de la sèrie, especialment les illes Hawaii, on s’han rodat els últims episodis. Quant a rumorologia i teories argumentals al voltant dels supervivents del vol 815 d’Oceanic Airlines, són interessants les webs de grups de fans i els fòrums. També hi ha molts debats oberts a la Lostpedia, la Wikipedia de ‘Lost’, amb últimes notícies, descripció de personatges i indrets, comentari d’esdeveniments, blocs…

A banda la web oficial, ABC n’ha obert algunes de paral·leles, lligades a algun aspecte de la trama: la de la Fundació Hanso, al darrere de la Iniciativa Dharma; la de la companyia aèria Ajira Airways, que apareix a la cinquena temporada; i la de la Lost University.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any