Arriba la versió 2.0 d’eyeOS

  • Inclou millores per a fer més fàcil la sincronització d'arxius i l'edició simultània d'un document

VilaWeb
Redacció
19.01.2010 - 15:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fundadors de l’escriptori web eyeOS han presentat avui la versió 2.0 del programa (vídeo), que ja s’ha descarregat més de mig milió de vegades i que compta vint-i-vuit comunitats d’usuaris repartides per tot el món. Una de les novetats de la nvoa versió, que ja es pot descarregar, és la possibilitat que més d’un usuari pugui editar un mateix document d’un processador de textos alhora, segons que ha explicat un dels seus creadors, Pau Garcia Milà.

Eye OS proposa que tota la informació dels usuaris s’emmagatzemi en un servidor i, d’aquesta manera, sigui accessible des de qualsevol punta del món i des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet.

El projecte de programari lliure és un somni fet realitat per dos joves d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) que va néixer ara fa cinc anys, un temps que els ha servit per crear una empresa i consolidar-se en l’anomenat ‘cloud computing’, és a dir, en l’oferta de serveis a través de la xarxa.

Durant la intervenció, Pau Garcia Milà, ha dit que la intenció d’eyeOS era de convertir-se en un programari capdavanter en el món del ‘cloud computing’ i, alhora, ser una alternativa a les solucions que Google i Microsoft ofereixen en aquest àmbit. La diferència que presenta el programari català és que l’usuari pot instal·lar-lo al seu propi servidor, de manera que té més privacitat perquè no ha de desar les dades en ordinadors que no són de la seva propietat, com fan Google i Microsoft.

‘Mai no hem volgut fer una batalla de David contra Goliat’, ha dit Garcia-Milà, però sí que creuen que ‘és possible crear coses que siguin més senzilles d’utilitzar i més usables que no les grans creacions de les grans empreses’. Pau Garcia-Milà anava acompanyat, en la presentació d’eyeOS 2.0, pel secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any