Milers de manifestants protesten a València contra els casos de corrupció i demanen la dimissió de Camps

  • La plataforma En Moviment es visualitza per primera volta en aquesta mobilització, que ha rebut el suport de nombroses entitats i partits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns vint mil manifestants van recórrer ahir al vespre els carrers de València per protestar contra els casos de corrupció al País Valencià, com els destapats arran del cas Gürtel, i van demanar la dimissió del president de la Generalitat, Francisco Camps. ‘Volem que emergeixi el sentiment de ràbia’, deia Reyes Matamales, portaveu del Col·lectiu contra la corrupció, que va organitzar la manifestació; ‘hi ha gent que vol una altra manera de fer les coses’, declarava el president d’Escola Valenciana, Diego Gómez.La iniciativa va néixer d’una gent que, indignada per les informacions sobre corrupció que hi implicaven membres del govern, va obrir un grup a Facebook que ja té 13.000 adhesions.

La manifestació d’ahir va comptar amb el suport de col·lectius i partits polítics com Iniciativa pel Poble Valencià, el Bloc, ERC, Esquerra Unida País Valencià, Verds Esquerra Ecologista, Escola Valenciana, Maulets i Col·lectiu ja en tenim prou.

Arrenca En Moviment

Durant la manifestació s’ha visualitzat per primera volta la plataforma En Moviment (grup de Facebook), que acaba de començar a treballar des de l’àmbit de la societat civil valenciana per a un canvi i una regeneració democràtica de la política. Entre els seus impulsors hi ha coneguts membres d’organitzacions culturars i socials, com ara Escola Valenciana; el seu president, Diego Gómez, ha declarat a VilaWeb que ‘la plataforma arreplega les inquietuds de la gent que es vol fer visible i que vol dir als partits que cal fer les coses d’una altra manera. Perquè no es poden crear castells que s’ensorren de seguida en una convocatòria electoral. Abans cal establir una base d’àmbit civil que treballe des de les comarques i que puga acabar influint en la política.’.

Segons Gómez, un exemple d’aquesta necessitat de regeneració política és l’èxit que ha tingut la manifestació, que ha estat convocada des de la societat civil i mitjançant internet. ‘Demostra que al País Valencià hi ha un moviment de gent que vol visualitzar que hi ha una altra manera de veure les coses, que es vol situar davant del no que suposa el PP’.

Enllaços
Facebook: Macro-manifestació contra la impunitat de Francesc Camps.
Plataforma En Moviment: Bloc i grup de Facebook.
Mail Obert de Diego Gómez: En moviment (9.10.09)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any