La mort de Chávez

Veneçuela comença la vida sense Chávez

El vice-president Nicolas Maduro va acusar 'l'enemic', en una referència implícita als Estats Units, de l'empitjorament de salut de Chávez, que va ser operat l'11 de desembre a Cuba.

Veneçuela comença la vida sense Chávez

El vice-president Nicolás Maduro acusa els Estats Units d'una conspiració contra el líder mort

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, s'ha mort aquest vespre a l'edat de 58 anys. Així ho ha anunciat el vice-president, Nicolas Maduro, que abans havia acusat els Estats Units d'una conspiració i d'haver causat el càncer que ha acabat amb la vida de Chávez. Maduro ha demanat canalitzar el dolor en pau i tranquilitat, i ha fet una crida a la unitat del poble veneçolà. 'Serem dignes hereus d'un home gegant, com va ser i com sempre serà en el record el comandant Chávez', ha dit Maduro. 'És un moment de profund dolor.'

Els somnis de Chávez, els nostres somnis

Els somnis de Chávez, els nostres somnis

'Avui que Chávez s'ha mort, i s'ha mort en pau, cal fer memòria del seus somnis. Que són els nostres'

La democràcia, contra l'altre

La democràcia, contra l'altre

'Tan sols constatant el canvi que Chávez ha portat a Veneçuela, hom li pot fer una crítica honrada'

Desallotgen la planta de la clínica on han operat el rei espanyol per una explosió

La planta de la clínica La Milagrosa de Madrid on es troba ingressat el rei espanyol Juan Carlos ha estat desallotjada per causa d'un incendi causat per una explosió. Les primeres informacions policíaques indiquen que han esclatat uns dipòsits d'oxigen.

Hugo Chávez, el líder que va portar la revolució bolivariana a Veneçuela

Repassem la trajectòria política d'Hugo Rafael Chávez Frías, que es va morir ahir als 58 anys. Des dels seus orígens humils fins a esdevenir el líder que va portar a Veneçuela la revolució bolivariana.

'Ahir hi va haver el diable aquí'

'Ahir hi va haver el diable aquí'

Els vídeos de les frases, intervencions i discursos més cèlebres d'Hugo Chávez

Hugo Chávez es va caracteritzar, entre més coses, per uns discursos especialment crítics contra els seus adversaris i contra l'imperialisme. Heus ací un recull de les frases i discursos més cèlebres.

Les conseqüències de plantar-se contra les exigències del govern espanyol

'L'objectiu de dèficit per al 2013 és insostenible socialment', diu la professora d'economia de la UB Marta Espasa

Les conseqüències de plantar-se contra les exigències del govern espanyol

Entrevista a Marta Espasa, professora d'economia de la UB, sobre les conseqüències d'una plantada contra les exigències de dèficit espanyoles

Cada vegada se senten més veus partidàries de plantar-se contra les exigències de dèficit públic per part de l'estat espanyol. Hem parlat amb Marta Espasa, professora d'economia política i hisenda pública de la Universitat de Barcelona, per saber quines conseqüències pot tenir aquesta acció.

L'oposició exigeix a Rita Barberá que expliqui la seva implicació en el cas Nóos

L'oposició exigeix a Rita Barberá que expliqui la seva implicació en el cas Nóos

Alberto Fabra dóna ple suport a la batllessa i a l'ex-president Camps

Els partits catalans preparen la resposta

Els partits catalans preparen la resposta

El parlament aprovarà la resolució que va rebre el suport del PSC al congrés espanyol i s'afanya a enllestir la llei de consultes · El govern constituirà el Consell Assessor per a la Transició Nacional

L'ofensiva de l'estat espanyol contra la proposta de consulta ha activat la resposta de les formacions polítiques que en són partidàries. Aquests dies, el parlament aprovarà la resolució a favor d'una consulta pactada, com la que es va votar al congrés espanyol la setmana passada i que rebé el suport del PSC; els partits tancaran la ponència conjunta de la llei de consultes la setmana que ve per accelerar-ne la tramitació; i el govern ha anunciat que constituirà el Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Mas, sobre el cas Rodríguez Sol: 'La llibertat és amenaçada'

Mas, sobre el cas Rodríguez Sol: 'La llibertat és amenaçada'

Torres-Dulce força el fiscal superior de Catalunya a plegar

Artur Mas va dir ahir que la renúncia forçada del fiscal superior de Catalunya era un 'escàndol monumental' que demostrava que teníem la llibertat amenaçada. 'Perquè en un país on la llibertat fos respectada i la democràcia ben fonamentada, aquestes coses no passarien, seria un enorme escàndol públic', va reblar. Fou en el lliurament del Memorial Ramon Trias Fargas 2010 a Joaquim Muns. 

+VilaWeb

Avui es presenta a l'Espai VilaWeb el col·lectiu de l'ANC Jubilats per la Independència  

Avui es presenta a l'Espai VilaWeb el col·lectiu de l'ANC Jubilats per la Independència  

Pere Gabarrà parlarà sobre la por que es vol crear amb les pensions

Avui a les 19 hores, a l'Espai VilaWeb de Barcelona, es farà un acte de Jubilats per la Independència, amb el títol 'Les pensions en un estat propi. Desmuntant les pors'. La conferència anirà a càrrec de Pere Gabarra, secretari de Jubilats per la Independència i membre del Cercle Català de Negocis. Jubilats per la Independència és una de les sectorials de l'Assemblea Nacional Catalana.

VilaWeb fa divuit anys i us demana el vostre suport

Fent-vos subscriptors de +VilaWeb ajudeu a consolidar el futur i la independència del diari

Fa divuit anys que us ajudem a veure-hi clar, ara necessitem del vostre ajut

VilaWeb fa divuit anys i reclama el suport dels lectors per continuar treballant i oferint una visió independent i compromesa de la realitat. +VilaWeb permet als lectors de contribuir al finançament del diari amb una petita quota anual i participar en la creació i la discussió dels continguts que s'hi ofereixen.

Fa divuit anys que us ajudem a entendre la realitat. Si ens hi voleu ajudar, subscriviu-vos ací+

Miquel Barceló, protagonista de la campanya del GOB 'Mallorca Blackout'

Miquel Barceló, protagonista de la campanya del GOB 'Mallorca Blackout'

L'organització ambiental denuncia a Berlín la política del govern Bauzá

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) vol aprofitar el ressò de la ITB de Berlín, la fira turística més important, per emprendre una campanya internacional de denúncia 'contra la política d'agressions territorials del govern Bauzá'. Ho fa per mitjà d'una web, Mallorca Blackout, en anglès i en alemany, i té com a principal reclam l'artista Miquel Barceló.

Nou cop del govern aragonès al català

Nou cop del govern aragonès al català

Anul·la les subscripcions escolars de l'única revista feta íntegrament en català, Temps de Franja

'Arxiu Bolaño 1977-2003', una cronologia creativa de Roberto Bolaño

És la primera exploració del seu arxiu, que Juan Insua, comissari juntament amb Valerie Miles, considera portentós. L'exposició es podrà veure fins el 30 de juny.

'Arxiu Bolaño 1977-2003', una cronologia creativa de Roberto Bolaño

El CCCB inaugura una exposició per difondre una part del material que va deixar l'escriptor, amb quatre novel·les inèdites i vint-i-sis contes

Roberto Bolaño (Santiago de Xile, 1953 - Blanes, 2003), escriptor de culte i de reconeixement mundial, va fer la seva obra a Catalunya (a Barcelona, Girona i Blanes). L'autor de '2666', obra pòstuma, o 'Los detectives salvajes', fa deu anys que es va morir. El CCCB li dedica una exposició literària, 'Arxiu Bolaño 1977-2003'.

Maria del Mar Bonet canta Rosselló-Pòrcel

Vídeo de l'actuació que va fer ahir en l'homenatge al poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel a Barcelona

La xarxa social Badoo ja parla en català

La xarxa de contactes Badoo es va activar el 2006 i té la seu al Soho de Londres. Al capdavant hi ha l'empresari rus Andrei Andreev.

La xarxa social Badoo ja parla en català

La xarxa social capdavantera de cites, xats i afeccions compartides, la londinenca Badoo, ha incorporat el català tant per a la versió web com per a l'aplicació per a iPhone. L'equip del portal, que disposa de més de cent setanta milions d'usuaris, treballa per a oferir l'aplicació en català en la resta de plataformes mòbils. Segons que explica al seu bloc oficial, la raó de la traducció és que 'hi ha més de deu milions de persones a tot el món que parlen el català actualment, no sols a Catalunya, sinó també al sud de França, l'Argentina, Mèxic i fins i tot Alemanya i Itàlia'.

El govern espanyol estudia la integració de Catalunya Banc en el grup BFA

El govern espanyol estudia la integració de Catalunya Banc en el grup BFA

El grup és cent per cent estatal · L'operació necessita el vist-i-plau de Brussel·les

El govern espanyol valora la possibilitat d'integrar Catalunya Banc al grup nacionalitzat BFA, del qual també forma part Bankia. Si Catalunya Banc s'hi anés a refugiar es podrien endarrerir els plans de rendibilitat de BFA.

El València cerca la remuntada contra el París Saint-Germain

El València cerca la remuntada contra el París Saint-Germain

Juga aquest vespre la tornada del vuitens de final de la Champions · El partit d'anada es va acabar 1-2 a favor del PSG

Agències

Opinió

  • Mail Obert

    Marta Rojals

    Nosaltres, les dones lliures

    El Tribunal Suprem espanyol, que pensa en tot, ha anul·lat l’ordenança de l’Ajuntament de Lleida que prohibeix de transitar amb burca pels espais municipals. D’aquesta manera dóna la raó a l’Associació Watani per la llibertat i la justícia [sic], que troba que obligar una dona a treure's el burca vulnera la seua llibertat religiosa, mentre que la Paeria considera que la fantasmal vestimenta atempta contra la igualtat d’homes i dones al marge de qualsevol consideració espiritual.

    + article

  • Editorial

    Vicent Partal

    La democràcia, contra l'altre

    La vida té aquestes paradoxes: Hugo Chávez s'ha mort justament després de guanyar amb molta claredat unes eleccions que tothom admet que han estat netes. Segurament s'ha mort quan havia rebut més legitimitat del poble veneçolà per a continuar tirant endavant la seua revolució. Negligir el veredicte de les urnes no és mai cap bona idea, tampoc quan no te n'agrada el resultat.

    + article

Blocs

Elles i la crisi

Elles i la crisi

Raül Romeva i Rueda

Les retallades pressupostàries, i en particular les retallades en la despesa social, afecten les dones més que no els homes. Aquesta és, de fet, una conclusió d'un dels informes adoptats per la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu. El text haurà de ser ratificat pel plenari que es reunirà a Estrasburg la setmana vinent.

Vilaweb TV

06:00 6.03.2013

Maria del Mar Bonet canta Rosselló-Pòrcel

Homenatge al poeta Bartomeu Roselló-Pòrcel

 

Destacats

  • 6.03.2013

  • 1.03.2013

  • 28.02.2013

  • 27.02.2013

  • 25.02.2013

  • 25.02.2013

  • 24.02.2013

  • 23.02.2013

  • 22.02.2013

  • 22.02.2013

  •  

Aleix Torres i Rut Vilardell, patinadors del CPA Tona, van obtenir l'argent en el campionat de Barcelona cadet de Figures Obligatòries, que es va fer el cap de setmana a Sant Feliu de Codines. Meritxell Pena hi fou cinquena, amb puntuacions molt ajustades en els cinc primers llocs. Tots tres, entrenats per Cristina Gibaja, van obtenir els mínims per a competir en el Campionat de Catalunya del 13-14 d'abril a Cerdanyola del Vallès.

Recomanats