Europa press

Logo ep

    El pla de reestructuració de Bankia li prohibeix adquirir entitats com Catalunya Banc

    19:2205.03.2013

    Brussel·les xifra en fins a 7.400 milions el cost de la liquidació de Banc de València

    BRUSSEL·LES, 5 (EUROPA PRESS)

    El pla de reestructuració de Bankia, vigent fins el 2017, li prohibeix adquirir altres entitats, el que a priori impediria la integració de Catalunya Banc, procés de venda que ha estat suspès pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) a falta d'interès de la banca sana.

    l'executiu comunitari ha publicat aquest dimarts la versió no confidencial del pla de reestructuració de Bankia, que no recull el preu de les noves accions ni tampoc el percentatge de treus que s'aplicarà als preferentistes, per tractar-se d'informacions sensibles de mercat, però sí remet als mètodes per calcular-los.

    Pel que fa a la prohibició d'adquisicions, el pla de reestructuració necessita que les úniques compres autoritzades són les que tinguin un valor inferior al 0,01% del balanç de BFA-Bankia.

    Per la seva banda, els plans de reestructuració de Catalunya Banc i Novagalicia Banc donen de termini al FROB fins a 2017 per vendre les dues entitats, tot i que no impedeixen que l'adjudicació es faci abans. A Bankia, Brussel·les li permet mantenir-se com a entitat independent.

    l'executiu comunitari ha publicat també aquest dimarts el pla de reestructuració de Banc de València, en què xifra en entre 5.600 milions i 7.400 milions d'euros el cost de liquidar l'entitat --en aquest cas, Espanya hauria d'haver fet una aportació inicial de 8.000 milions--.

    Per aquesta raó, Brussel·les va decidir autoritzar la seva adjudicació a La Caixa amb un cost inferior de 4.500 milions d'euros en ajudes addicionals.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies