Europa press

Logo ep

    Torres-Dulce accepta la renúncia del fiscal superior de Catalunya

    20:2205.03.2013

    MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

    El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha acceptat aquest dimarts la renúncia del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que li ha estat comunicada personalment per aquest durant la seva compareixença a la Fiscalia General de l'Estat, han informat a Europa Press fonts fiscals.

    La renúncia deixa sense efecte l'expedient iniciat aquest dilluns pel fiscal general per destituir a Rodríguez Sol, que hagués obligat a una reunió del Consell Fiscal en els propers dies.

    Rodríguez Sol ha comparegut la tarda d'aquest dimarts davant de Torres-Dulce per donar explicacions al fiscal general sobre les seves manifestacions sobre la consulta sobiranista.

    La compareixença s'emmarca en l'article 41.5 de l'Estatut Fiscal, que estableix que abans de prendre una decisió definitiva sobre la destitució, el fiscal general ha d'escoltar prèviament a l'afectat i també al Consell Fiscal.

    En una entrevista d'Europa Press, Rodríguez Sol va dir que veia legítim que Catalunya aspiri a consultar als seus ciutadans sobre el seu futur polític però avisava que actualment "no existeix un marc legal que permeti un referèndum sobre la independència", per la qual cosa veia una alternativa en preguntes que respectin la legalitat.

    En les seves declaracions a Europa Press, Rodríguez Sol va manifestar que davant del previsible 'no' de Madrid a permetre un referèndum sobre la independència "existeixen altres alternatives, i una és utilitzar la llei de consultes amb preguntes d'un altre estil i aquí és on es pot possiblement jugar".

    En un comunicat enviat després de publicar-se aquestes declaracions, Rodríguez Sol va matisar que en cap moment de la seva entrevista amb Europa Press va donar suport "directe o indirecte" a un projecte secessionista i va afegir que simplement havia opinat que una Llei de Consultes del Parlament català, pendent de tramitació, "permetria preguntar al poble de Catalunya sobre qüestions diferents que afectin als seus interessos, però sense que es pugui utilitzar per defugir les lleis vigents".

    No és la primera vegada que es produeix un distanciament entre el fiscal general i Rodríguez Sol; el mes de novembre passat, Torres-Dulce li va retreure que hagués obert diligències contra el diari El Mundo per la seva informació sobre suposades comptes a Suïssa del president de la Generalitat, Artur Mas.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies