Europa press

Logo ep

    El Govern espanyol posarà en marxa "de manera imminent" tasques de descontaminació a l'embassament de Flix

    19:1705.03.2013

    Amb una inversió de 175 milions, duraran dos anys i vuit mesos i suposaran una "actuació única al món"

    MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

    El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha avançat aquest dimarts que el Govern espanyol posarà en marxa "de manera imminent" les actuacions necessàries per a l'eliminació de la contaminació química a l'embassament de Flix de Tarragona i ha assenyalat que suposarà la més gran inversió en una obra de descontaminació a Espanya.

    Així ho ha destacat en el Ple del Senat, en resposta al senador de l'Entesa, Joan Sabaté, qui s'ha interessat per conèixer la previsió que té el Govern respecte al començament imminent de la descontaminació de l'embassament, per part d'Acuamed, tenint en compte el greu impacte territorial de l'anunci de tancament de la major part de l'activitat de la factoria d'Ercros, responsable en el passat dels abocaments contaminants.

    En concret, Cañete ha destacat que el pla d'obra preveu un termini de dos anys i vuit mesos per acabar els treballs i tindrà una inversió de 175 milions d'euros, dels quals un total de 117 seran aportats per fons de cohesió, fet que suposa "la major inversió en una obra de descontaminació a Espanya".

    Alhora, ha afirmat que malgrat la situació de restricció pressupostària actual, es portarà a terme aquesta actuació ja que l'executiu la considera com "prioritària", perquè a més cada vegada la situació empitjora a l'embassament i és fonamental garantir el proveïment a la població.

    Així ha afirmat que aquesta actuació és urgent i per aquesta raó es portarà a terme com més aviat millor, en vista a més que caldrà netejar 800 mil metres cúbics de fang contaminat i substàncies radioactives, fet que suposa a més "una actuació única al món".

    A més, ha destacat que la seguretat de la població està garantida perquè els mitjans de seguretat inclosos en el projecte, pels controls de la confederació hidrogràfica de l'Ebre, i el pla d'emergència aprovat el passat 14 de febrer.

    Finalment ha confirmat que demà es reunirà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i dijous serà el secretari d'Estat de Medi Ambient el que visiti Flix i conegui de primera mà la situació de l'embassament.

    NEGOCIACIONS AMB ERCROS

    Per la seva banda, el senador ha indicat al ministre que a més de valorar aquesta actuació, l'ha instat que exigeixi responsabilitat social a Ercros i estableixi una sèrie de negociacions amb ella, perquè els veïns estan "angoixats" davant del que podria suposar la ruïna del municipi.

    El ministre ha destacat que aquest tipus de negociacions no competeixen al seu ministeri ni estaven incloses en la pregunta inicial del ple, i per aquesta raó s'ha limitat a contestar al que se li preguntava, però, tot i això, ha assegurat que traslladarà aquestes preocupacions als ministeris corresponents.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies