Europa press

Logo ep

    Gomà (ICV-EUiA) retreu a Trias "vendre fum de diàleg" i pactar sempre amb el PP

    18:5105.03.2013

    Creu que l'entesa CiU-PP prioritza les zones acomodades sobre les populars

    BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

    El líder d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha retret aquest dimarts a l'alcalde, Xavier Trias (CiU), "vendre fum de diàleg" amb els altres grups i al mateix temps pactar sempre els acords, les prioritats i l'assignació de recursos amb el PP, després del desbloqueig de 103,7 milions d'euros en inversions pactades per convergents i populars.

    En roda de premsa, ha criticat a Trias per presentar-se com l'alcalde de les persones i la sensibilitat social per acabar pactant amb la dreta "pura i dura" per les seves fortes coincidències ideològiques.

    Creu que es constata l'orientació de dretes del Pla d'Actuació Municipal (PAM), el full de ruta del mandat aprovada en octubre amb el vot a favor de CiU i UpB (coalició que formen ERC, DC i Rcat) i l'abstenció de PSC, o bé que aquest acord queda en paper mullat en un acte de "frivolitat política" de l'alcalde.

    Ha valorat que el pacte se situa "molt lluny" de les necessitats de les persones més vulnerables perquè la inversió social queda relegada i hi ha un abisme entre la inversió social pactada i la necessària per mantenir la ciutat cohesionada.

    Ha assenyalat que, si se sumen 16 milions en inversions del pacte i 25 ja previstos en el Pla d'Inversions Municipals (PIM) --ha dubtat que no hi hagi mesures de l'acord PP-CiU ja previstes al PIM--, el resultat són 41 milions, que se situen molt lluny dels 120 d'inversió social mínima exigida pels ecosocialistes.

    Ha valorat que la previsió d'inversions al passeig de Gràcia, la Via Augusta i la Rambla de Catalunya demostra que el pacte "dóna prioritat a les zones acomodades sobre els barris populars".

    Sobre la nova taxa que gravaran els caixers automàtics de les entitats financeres, ha afirmat que la proposta que ha plantejat ICV-EUiA "dobla" la que CiU ja havia proposat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies