Europa press

Logo ep

    Sol compareix a la Fiscalia General per explicar-se davant de Torres-Dulce per les seves paraules sobre la consulta

    19:1005.03.2013

    MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

    El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, ha comparegut aquest dimarts a la Fiscalia General de l'Estat per donar explicacions al fiscal general, Eduardo Torres-Dulce, que aquest dilluns ha iniciat els tràmits per destituir-lo després de saber les seves declaracions sobre una consulta sobiranista.

    La compareixença s'emmarca en allò assenyalat a l'article 41.5 de l'Estatut Fiscal, que estableix que abans de prendre una decisió definitiva sobre la destitució el fiscal general ha d'escoltar prèviament l'afectat i també el Consell Fiscal.

    Sobre aquest segon punt fonts de la Fiscalia General han confirmat a Europa Press que s'està intentant convocar el Consell per al dijous, si bé la cita encara depèn de la confirmació d'assistència de diversos dels seus membres.

    En una entrevista concedida a Europa Press Rodríguez Sol va dir que veia legítim que Catalunya aspiri a consultar els seus ciutadans sobre el seu futur polític però avisava que actualment "no existeix un marc legal que permeti un referèndum sobre la independència", per la qual cosa aposta per buscar una alternativa en preguntes que respectin la legalitat.

    En les seves declaracions a Europa Press, va manifestar que davant del previsible 'no' de Madrid a permetre un referèndum sobre la independència "existeixen altres alternatives, i una és utilitzar la llei de consultes amb preguntes d'un altre estil i aquí és on es pot possiblement jugar".

    Segons el fiscal superior de Catalunya, "hi ha un marc legal molt concret i, alhora, cal intentar connectar-lo amb una realitat social d'una part important de la població de Catalunya que creu que és millor per a Catalunya un altre model" a l'actual.

    "Si no hi ha solució a Madrid cal veure quin àmbit de competències ens queden i què es pot fer a través d'una llei de consultes", va indicar Rodríguez Sol.

    En un comunicat enviat després de publicar-se aquestes declaracions, va matisar que en cap moment de la seva entrevista amb Europa Press va dir prestar cap suport directe o indirecte a un projecte secessionista i ha afegit que simplement ha opinat una Llei de Consultes del Parlament català, pendent de tramitació, "permetria preguntar al poble de Catalunya sobre qüestions diferents que afectin als seus interessos, però sense que es pugui utilitzar per defugir les lleis vigents".

    No és la primera vegada que es produeix un distanciament entre el fiscal general i Rodríguez Sol: el novembre, Torres-Dulce li va retreure que hagués obert diligències contra el diari 'El Mundo' per la seva informació sobre suposades comptes a Suïssa del president de la Generalitat, Artur Mas.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies