Protecció Civil prova 40 sirenes de risc químic al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental

  • Les sirenes han sonat a les onze del matí i les persones que eren a prop han rebut una alerta al mòbil

VilaWeb
Imatge d'arxiu de la sirena de risc químic situada a la zona del Mercat del Camp de Reus.
Redacció / ACN
14.11.2023 - 19:29
Actualització: 15.11.2023 - 16:00

Protecció Civil ha provat les sirenes de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). En total, s’han activat quaranta alarmes en setze municipis del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Les sirenes han sonat a les onze del matí i les persones que eren a prop han rebut una alerta al mòbil, amb un so estrident i un missatge informatiu del simulacre. En una situació real, haurien rebut les instruccions de confinament. En total, unes 400.000 persones han rebut el missatge.

“La prova ens serveix per testejar el sistema, però també perquè la població es familiaritzi amb el so i estigui preparada per a una emergència real”, ha explicat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany. A més, algunes escoles han assajat el confinament per conscienciar els alumnes.

El simulacre també ha servit per a estrenar set sirenes noves als municipis del Prat de Llobregat, Castellbisbal, Martorell i Esparreguera.

Les sirenes de risc químic són el sistema d’avís als ciutadans previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població. La finalitat és alertar els veïns de la zona vulnerable, tan ràpidament com sigui possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació, si fos necessari.

Protecció Civil ha habilitat una enquesta que té l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d’alertes. Demanen informació sobre el simulacre, és anònima i no es farà cap ús de les dades personals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any