No fotem, Piqué, no fotem!

  • Si Piqué ha triat de prohibir estrictament el català, ha d’assumir la seua decisió, i les conseqüències, i no amagar-se rere el màrqueting

Vicent Partal
14.05.2023 - 21:40
Actualització: 15.05.2023 - 08:02
VilaWeb
Gerard Piqué, durant un partit entre la Reial Societat i el FC Barcelona.

Dissabte, mentre a l’estadi de la USAP de Perpinyà es desplegava una pancarta gegant en suport de la llengua catalana i dels batlles perseguits per haver-la fet servir als plens, una nova agressió lingüística embrutava aquestes coses que fa Gerard Piqué, aquesta mena d’espectacle que ha organitzat basat en les regles del futbol. Una jugadora de la lliga femenina va rebre un cop i, mentre era a terra adolorida, es va exclamar per la duresa de l’entrada. Però, sorprenentment, l’organització no va tenir cap més preocupació que insistir-li de manera pública que s’havia de queixar en espanyol. Que es podia queixar per una entrada que podia haver-la lesionat i deixat fora de la competició, però que si es queixava ho havia de fer en espanyol.

Fa uns quants anys que vaig tenir l’oportunitat d’entrevistar Elena Vavilova, la famosa espia del KGB que havia passat dècades als Estats Units infiltrada com si fos una americana qualsevol –la seua vida va inspirar la famosa sèrie televisiva The Americans. I ella em va dir que la cosa més difícil de totes havia estat entrenar-se perquè no se li escapés cap paraula en rus en situacions de dolor –específicament, em va relatar el part dels seus fills. Explicava que era la cosa més antinatural de totes les que havia fet –i Déu n’hi do si en va fer– i que es va haver d’entrenar molt a fons per a tenir la capacitat de no delatar-se en aquelles circumstàncies.

A Vavilova, concretament, la va entrenar durant anys el KGB, que, amb independència de la consideració moral que en puguem tenir, cal reconèixer que tècnicament eren molt bons. En aquest aspecte concret, eren tan bons que mai cap altre servei d’intel·ligència de cap país no es va atrevir a fer una cosa semblant –fer entrar clandestins dins un territori capaços de simular perfectament que eren allò que no eren.

Però ara resulta que l’organització del senyor Gerard Piqué pretén que una jugadora que sembla que només cobra cinquanta euros per partit –sí, Piqué també és un explotador laboral– ha de tenir enmig del dolor la capacitat d’amagar la seua llengua natural, com si l’hagués entrenat el KGB durant anys per a ser una perfecta clandestina.

Piqué calla. I aquests no és pas el primer incident lingüístic ocasionat en aquestes lligues de fantasia creades per l’ex-capità del Barça i aspirant a la presidència del club –una aspiració que se li va complicant molt amb aquesta actitud tan irresponsable i tan contrària a la història i els valors del Barça. Però l’organització, quan hom els demana què caram passa, responen que aquest espectacle té molta audiència a Espanya i a Llatinoamèrica i que per això tot s’ha de fer en espanyol.

No entraré a discutir-ho, perquè és una excusa massa barata. Hi ha maneres de fer les coses, especialment en un món multilingüe. I si Piqué ha triat de prohibir de manera estricta el català –que és això que ha fet– ha d’assumir la seua decisió i no amagar-se rere el màrqueting.

Perquè la diferència rau en la persecució de la naturalitat. En la coerció d’allò que ix de natural. Si Piqué pensa que ha de fer un negoci com aquest a Barcelona però en castellà, jo ho trobe molt lamentable i incoherent, però ja s’ho farà. Ara, d’ací a prohibir explícitament l’espontaneïtat de les persones que hi treballen hi va un bon tros. No és, per dir-ho amb un exemple comprensible, que Piqué tinga la carta del restaurant en espanyol i no en tinga en català, que ja és gros. És molt pitjor: és que pretén que al seu restaurant ni els comensals ni els treballadors no puguen parlar en la llengua que els és natural ni parlar amb l’espontaneïtat que tenen les relacions socials.

Durant la vida esportiva, Gerard Piqué sempre ha explicat que el seu orgull culer li venia de la família i de les coses que li havien explicat des de xiquet sobre què significa ser del Barça. Estic segur que hi ha una anècdota que se sap de memòria i que ara és a ell que li escau com l’anell al dit. Va passar el 1968, quan el Barça va jugar una final de copa en presència de Franco al Santiago Bernabeu i va guanyar. Hi havia la dona del ministre d’Interior espanyol de l’època –en deien de Governació– i aquella senyora es va posar a cridar horroritzada perquè els espanyols havien perdut. Fins que en un moment determinat es va adonar que al costat hi tenia el president del Barça, el senyor Narcís de Carreras, i aleshores va dir: “Ah!, felicitats, doncs. Perquè Barcelona també és Espanya, oi?” La resposta magnífica, en català i davant Franco, del digne president del club ha restat per a la història: “No fotem, senyora, no fotem!”

 

La nostra feina és ajudar els lectors a pensar i interpretar la realitat que vivim, i això ho fem honradament i sense límits ni fronteres. Si ho voleu, i podeu, us demanem que us feu subscriptors de VilaWeb.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
14.05.2023  ·  21:55

No anirà enlloc, amb aquestes maneres. Perquè per els espanyols sempre serà català. Per més que s’arrossegue.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
14.05.2023  ·  22:24

Per mi Piqué no podia caure més baix. M’agradaria que no li funcioni el negoci i es foti.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
14.05.2023  ·  22:24

Com a valencianista i del ValènciaCF, la qual cosa no m’ime¡pedeix a ser un culer també i de qualsevol equip de la nostra nació, em permet el luxe de procurar esfondrar-li en negoci llur a dintre de la nostra nació.

Com a Valencià que les hem passades ben magres, sabem que els principatins d’aquesta mena són el pitjor enemic que tenim.

D’entrada cal que se’n vaja amb el seu negoci a fer la mà i fora de la nostra nació.

Em recorda els moniatos de presidents com Ramos Costa, Soler, Paco Roig, el Dr. Tormo que s’han venut l’equip a un singapurès de nom Peter LIm.

Ah Gerard en ta puta vida seràs president del Barça. Se’t veu massa el llautó.
Per no tindre, no tens ni la meitat de categoria que el “tortillero”- que en deia J.Mª. Garcia- d’en Gaspart, que ja és difícil de superar.

Fora aquest moniato dels Països Catalans i que se’n vaja a españa i a fer les amèriques!

Amb en Ibai Llanos, faràs una parelleta de comunió que produíreu singlot només veure-vos aparèixer al con sud.

Ací, gentola venuda com tu, des de la batalla d’Almansa. 1707 ençà, n’hem tingut a cabassos. Som vaccinats. N’ets un moniato més de la rastellera.

Josep Blesa (València)

Frederic Varela
Frederic Varela
14.05.2023  ·  22:33

Hi ha una dita en català que diu: “El que no són pessetes, són punyetes.” Quan hi ha calés en joc, sempre n’hi ha que abdiquen dels seus principis. Hi ha casos clamorosos a la nostra història, aquest n’és un més.

Jaume Casas
Jaume Casas
14.05.2023  ·  22:40

“Si Piqué ha triat de prohibir estrictament el català, ha d’assumir la seua decisió, i les conseqüències, i no amagar-se rere el màrqueting”… per què si fos així, encara que no dubto que per els espanyols només sigui un català més, per a molts acabarà sent només un galtes.

jaume vall
jaume vall
14.05.2023  ·  22:45

Heu tocat os, senyor Director. Aquest és el quid de la qüestió. L’entorn laboral en l´ús del català, i dins d’aquest entorn, el mediàtic.
No desviem l’atenció amb el tema del català a l’escola. Tots els nens l’acaben sabent-ne. La qüestió és si després seran convidats, ajudats, induits a parlar-lo en el seu dia a dia laboral i social.
Això de qui depèn?
De nosaltres, els ciutadans i dels governants.

Victor Serra
Victor Serra
14.05.2023  ·  22:45

Doncs que els mitjans de comunicació catalans i el Barça deixin de donar-li tant suport. I a veure quines marques s’hi anuncien. Jo li faria boicot total fins que no rectifiqui. És el que fan molts espanyols quan senten una paraula en català. No hem de ser menys i si s’ho vol emportar a Madrid o a Miami, que s’en vagi.

Mercè Duran
Mercè Duran
14.05.2023  ·  22:46

Jo crec que alguns espereu massa de personatges que l’únic que estimen són els diners

Joan Rius
Joan Rius
14.05.2023  ·  22:47

Si els seus empleats parlen en Català, els baixarà el sou?

Josep Maria Boixareu
Josep Maria Boixareu
14.05.2023  ·  22:49

Impresentable Piqué. Vergonyós!

Daniel Llorca
Daniel Llorca
14.05.2023  ·  23:08

Tal com diu Vicent ho que va passar tindria fàcil solució, subtitular ho que diuen, avui en dia la tecnología ho permet…, però encara que no es pogués dir-li a la noia que parles en castellà, en aquesta O un altre circumstància, és penós… Sobretot per algú que se les donava d’estimar aquest país però que sembla que ho únic que estima són els diners i el seu ego

Joan Mª Tortras
Joan Mª Tortras
14.05.2023  ·  23:14

Aquest tipus és un merda!

Carles Roger
Carles Roger
14.05.2023  ·  23:19

Entre Pàtria i profit, Piqué ha triat profit.Un més en la llista.

Joan Casanovas
Joan Casanovas
14.05.2023  ·  23:19

Ja fa temps que només té un signe d’euro a la nineta.

Jordi Torruella
Jordi Torruella
14.05.2023  ·  23:22

Un pobre noi.

Jaume Riu
Jaume Riu
14.05.2023  ·  23:28

NI CAS, SISPLAU
No em fa estrany l’episodi de l’idioma sotmès al negoci, perquè a Gerard Piqué, més enllà de jugar a futbol apassionadament, no li coneixem gaire arguments intel·lectuals més enllà de la provocació, això sí.
És molt ric, però amb aquest bagatge tan pobre i incoherent, no fa cap favor a la revolució catalana, per dir-ho suau.
Jo no el comptabilitzo com a tripulant del vaixell de Catalunya que navega amb vent oportú cap a la independència del regne d’Espanya per ser un nou estat d’Europa, en forma de república.
Com a personatge públic, a Gerard Piqué no li hem de fer ni cas, sisplau.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
14.05.2023  ·  23:34

Potser va sent hora que es canviï el nom de Piquè(r) pel de Cantero. Perqué picar pedra no ho fa però cantar…canta com una cloïssa.

Miquel Amorós
Miquel Amorós
14.05.2023  ·  23:45

No és aquest que hem vist en alguna celebració d’una copa, amb l’estel.lada?

Joan Benavent
Joan Benavent
15.05.2023  ·  00:03

Aquest deu ser del qui s’orienten cap a on bufi el vent. Si l’onze de setembre s’omple la Gran Via amb 2 mil·lions de catalans amb l’estelada, allà que anirà a fer-se unes selfies amb els nens. Si cal caure simpàtic als seus amics castellans, allà que surtirà ell dient que Barna no es pot pas comparar amb Madriz, a quin sant. El català, per a aquest personatge, és com una altra marca de sabates esportives. Ara me les poso, ara no que no toca. I ell, que en el fons es deu creure un ésser totpoderós, obliga a unes esportistes que cobren una misèria a que no es queixin pas en català. El seu grau de mesquinesa és tan elevat que prohibeix el català en els seus negocis fins a aquest extrem. Vaja, molt pitjor que en Franco. Ja es veia venir, però, d’una hora lluny. Si algun dia aquest cretí arriba a ser president del Barça, llavors estarem fotuts de debò.

JAUME GUIU
JAUME GUIU
15.05.2023  ·  00:04

Es tant pobre que nomes té diners.

Josep M. Bla
Josep M. Bla
15.05.2023  ·  00:20

Als tots els jugadors o jugadores que puguin tenir com a llengua una de diferent de l’espanyol els hi diran el mateix?
Per cert, oi que és en aquesta “competició” on els noms dels equips són d’allò més estrafolari?

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
15.05.2023  ·  02:54

I jo que em pensava que aquest futbolista era molt català. Que hi farem. Doncs espero que s’arruïni.

Sara Fernández
Sara Fernández
15.05.2023  ·  04:25

Escriu Eusebi

■Coerció
Acció de coercir o de constrènyer.
SOCIOLOGIA Força constrictiva que actua sobre el conjunt o unes parts de la societat per tal d’obligar-la a actuar d’una manera determinada.
Sr. Partal, escric aquesta definició ja que vosté fa servir la paraula en el seu article, i si per un casual, un d’aquests dos impresentables responsables d’aquesta merderada de torneig el llegís, entengués que vol dir.
Tot el que toca aquest individuu o destrossa, només cal veure com han acabat els seus negocis tenístics, amb les mascaretes, etc. a part de ser un mal professional en lo únic que sabia fer, que era jugar al futbol on no es dedicava a temps complert i boicotejant a companys de profesió tal com s’ha demostrat amb els resultats de l’equip.
En definitiva un “niño bien”, amb poca preparació i que tot lo que toca ho trinxa.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
15.05.2023  ·  04:59

A Catalunya, i sembla que molt específicament a Barcelona, tenim un gran problema amb una sèrie de persones que es creuen parentes de Déu, i que a més estan posades en els pitjors llocs possibles, llocs on fer malbé la feina i vides de milions de persones amb facilitat i impunitat. Si volem arribar a ser independents, necessitem reestructurar el país de dalt a baix per a que aquestes persones no tinguin on posar-se. De fet, em permeto una queixa: Catalunya és el país on si no hi ha un líder messiànic ningú no mou un dit. I així anem perdent el país i la llengua.

Marta de
Marta de
15.05.2023  ·  06:49

Ara estaria bé que es deixessin de mirar aquests partits. Tant pel que fa a l’atac a la nostra llengua, com a l’esclavisme de pagar tan sols 50€ a les jugadores. Recordo que quan les jugadores del Barça Femení van demanar un sou de professional per tal de poder viure de la seva professió, en Piqué va fer mutis i a la gàbia.
Aquest personatge és un prepotent de manual.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
15.05.2023  ·  07:05

Trobo de molt mal gust que alguns comentaristes hi responeu amb insults. Em sap molt greu.

Josep Mir
Josep Mir
15.05.2023  ·  07:18

bé, em recorda na Bad Gyal. Ells veuen que ens han omplert el país de reggeton, Messi, Glovo, Shakira, LatAm així en general, i ells intenten fer-ne negoci.

Carles Serra
Carles Serra
15.05.2023  ·  07:23

Aquest Piqué se sent part d’aquest sistema espaÑol perquè viu d’ell; és un catalanet ja colonitzat, però per desgràcia com molts, ja em direu aquest Illa i la Cunillera, la llista és tant llarga que és podria fer una enciclopèdia de botiflers i traïdor al servei d’aquest Deep State espaÑol.

Ferran Ribó
Ferran Ribó
15.05.2023  ·  07:37

El patró que obliga a canviar de llengua a una treballadora és un abusador de poder, i si el patró ho fa en aquestes circumstàncies tan concretes de l’esport, tant personals i íntimes, és directament un feixista de manual.
Piqué futur president del Barça? Home, en veient tot el que el soci ha permès a Sandro Rosell i a Bartomeu (carregar-se en un parell d’anys un model de futbol que Guardiola, Cruyff i Vilà van portar el Barça a l’elit mundial) … tot és possible.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
15.05.2023  ·  07:58

A mi ja no m´interessa el negoci futbolístic d´aquest senyor, però ara caldria boicotejar-lo. Movem-nos d´una vegada!

Francisco Javier López
Francisco Javier López
15.05.2023  ·  08:33

Si la jugadora fos anglesa o de qualsevol pais, ja pot perjurar en arameo que no pasaria res. El tema es el de sempre, el català. Tenen molta por en realitat. Respecte a Piqué, m’importa ben poc el que fagi però ha quedat ja retratat.

Núria Quinquillà
Núria Quinquillà
15.05.2023  ·  08:51

I aquest Piqué se suposa que és superdotat? Més aviat un renegat de la seva llengua i la seva cultura. Obsessionat pels calers. Quin fàstic!

Agustí Palau
Agustí Palau
15.05.2023  ·  09:16

L’Agustí Delgado (07:05) amb el lliri a la mà i donant instruccions.

Joan Begue
Joan Begue
15.05.2023  ·  09:20

Que no hi han altres problemes, més importants que parlar d’aquest.
Que fan els polítics de casa
Que fa en Zelenski amb su” Santidad ”
Que fa el Pedrito Sánchez amb un Sr. President dels Estats Units i per desconcert del món dit demòcrata pateix de una realitat cognitiva alterada.
Si no sap ni on es la porta de casa.
Que no en tenim prou de serials de nivell infantil.
Deixem en Piqué i centren nos amb el món dit primer, la quantitat de moviments estratègics que no esotèric s

Joan R. Sarroca
Joan R. Sarroca
15.05.2023  ·  09:24

Molts bons tots els comentaris i especialment el de Josep Blesa.
Com diuen al sud del país, ell i els seus negocis, que se’n vagin a fer la mà.

Josep Maria Puig
Josep Maria Puig
15.05.2023  ·  09:46

Avui és Sant Isidre patró de la pagesia, un sant molt espanyol. Va aconseguir que els àngels li treballessin la terra mentre ell pregava. El treball a Espanya és símptoma de servitud. A casa nostra, és el desideràtum. El Sant dels pagesos catalans és Sant Galderic. Mireu si ve de lluny la persecució del català. En Gerard Piqué haurà de triar i escollir de quin cantó es posa.

Ramon Mir
Ramon Mir
15.05.2023  ·  09:50

Piqué no és l’ únic, el bisbe Omella ni una paraula en català a la inauguració de la Creu de la Sagrada Flia. I ara alguns volen que vingui Messi,amb 37 anys, a desfer l’ equip campió de lliga, sense ni paraula de català. Au, va . Potser que ens fem valer una mica, i prou ja d’ abaixar-nos les calces.

Noemí Serra
Noemí Serra
15.05.2023  ·  10:55

La fama els trastoca, TOTS.

Pep Agulló
Pep Agulló
15.05.2023  ·  11:00

UN SÍMBOL DE QUI?

Hi ha un intent de reduir el barcelonisme, que històricament ha sigut un reducte del catalanisme, a un sentiment antimadridista, sense fer ni un pas per defensar la catalanitat del club i per tant, completament acceptat per joc de l’espanyolisme. Piqué n’és un alumne avantatjat, més clar…

Rafael Benavent
Rafael Benavent
15.05.2023  ·  11:01

Gerard Piqué, admirat i estimat com esportista i jugador del Barça. Li dic de memòria, però és un fet històric contemporani: Després de la intervenció brillant d’un bisbe català en una Conferència Episcopal Espanyola, un company seu el felicità dient-li: “Enhorabuena! Su intervención ha sido magnífica…., pero su acento (catalàn) le traiciona”, afegí irònicament. Al qual li respongué: Dispense, Eminencia, pero mi acento no me traiciona sino que lo llevo con mucho orgullo”.

Albert Parés
Albert Parés
15.05.2023  ·  11:18

El què està fent el Piqué/Kosmos amb la Kings/Qeens League amb el català no té perdó. No només no en té prou d’excloure completament el català de webs, xarxes socials i comunicació en general que directament vol prohibir que les jugadores el parlin de forma espontània. Ni tants sols el Tebas de Fuerza Nueva s’ha atraevit a fer això a la Liga espanyola. I això que el show del Piqué es juga a Catalunya, molts dels jugadors i jugadores són catalans i l’empresa organitzadora també. Per tenir aquesta “amics” no et calen enemics.

JOSEP SABAT
JOSEP SABAT
15.05.2023  ·  11:40

No entenc perquè l’hi feu el joc al Estat espanyol al nomenar español al idioma castellà quant en el vídeo ells mateixos diuen “castellano”.
Anar en contra d’aquesta manipulació castellana és possar-los en evidència al constatar què ells mateixos no consideren español allò què no és castellà.

Josep Maria Cano
Josep Maria Cano
15.05.2023  ·  11:48

Piqué = Veritas. Millor reacció: boicot

Josep M Torres
Josep M Torres
15.05.2023  ·  12:35

Molt lamentable i vergonyós, el millor que podem fer és considerar aquest exjugador del Barça com un renegat, a qui només l’interessa el negoci de fer “peles”.

Maria Antonia Antich
Maria Antonia Antich
15.05.2023  ·  12:59

Quina diferència amb el Tast Català, Manchester d’en Pep Guardiola

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
15.05.2023  ·  13:15

La única cosa positiva d’aquest periode de transició entre el 1O i la independència és que surten tots els botiflers que hi havia amagats el 2017.

Quan siguem independents, tinguem memòria, si us plau.

I quan torni el moment DECISIU, no deixem que tornin a pujar al carro del vencedor.

En el nou estat català, aquesta gent haurà de tenir el lloc que li pertoca i tot el nostre menyspreu.

Joan Josep Ozcariz
Joan Josep Ozcariz
15.05.2023  ·  13:26

Jo no consumeixo aquest lamentable espectacle i espero que cap lector de Vilaweb ho faci.

Martí Buil
Martí Buil
15.05.2023  ·  13:48

En Piqué es pot estar equivocant. Tampoc cal linxar-lo i voler-li tan de mal. Estic segur que estima el català. Altra cosa és que per l’entorn on es mou hagi mamat que per tenir èxit s’ha de fer les coses amb la llengua dominant. Caldria parlar amb ell i convèncer-lo que es poden fer les coses d’una manera diferent. Qui comença la campanya? Que sigui constructiva siusplau.
Hi ha coses que no s’entenen, com ara la revista Sport i Mundo Deportivo, encara no tenen versió en català, i tots els reporters esportius de gatzonetes sense dir res. Quan comencem a revertir la situació??

Jordi Parera
Jordi Parera
15.05.2023  ·  14:20

El problema amb pique es que comprarat amb els seus excompanys de vestidor (busquets, alva, messi…) sembla un savi, sap parlar catala correctament, te idees de negoci, te idees politiques , te carisma, diu que es independentista, si el compares amb bartu doncs tambe fa gracia com a presidenciable. Ara a la practica no te principis mes que fer diners, ja sigui venent drets de la federa ion per fer la supercopa a can petrodolar, com perseguir el catala perque creu que perdrà seguidors.

Miquel-Àngel Montserrat
Miquel-Àngel Montserrat
15.05.2023  ·  15:29

Però què esperaveu??? És un producte comercial per ser venut a Espanya i ex-colònies espanyoles. I punt.
El català fa nosa i crea polèmiques. Tothom ho sap. Per això el bandegen. Just o injust? Poc importa…

Aleix Gaus
Aleix Gaus
15.05.2023  ·  15:54

Aixo és un abus de poder li hauria de caure la cara de vergonya el sr Pique

josep carles amengual
josep carles amengual
15.05.2023  ·  16:19

Roma no paga a traidores.

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
15.05.2023  ·  16:55

M’agrada i segueixo el futbol, però no m’han interessat gens aquestes competicions, doncs la seva propaganda ja em resultava “quilla” (permeteu-me l’adjectiu). Trobo que és uma competició “quilla” adreçada a “quillos”, i, pot ser, creada per “quillos”.
Subscric la majoria de comentaris; en especial els del Jaume Casas, 22:40 i el del Jordi Parera, 14:20.

Lluis Molist
Lluis Molist
15.05.2023  ·  16:55

Aquests tipus ha perdut els papers

enric llopis
enric llopis
15.05.2023  ·  18:49

Però fins ara no us en heu adonat de qui és aquest home anomenat Piqué? Senyor Partal, el creia una mica més despert.

Agustí Camps
Agustí Camps
15.05.2023  ·  20:31

En Piqué…..”poderòs guerrer és el senyor diner”… suposo que en enteneu el símil amb el castellà. Recordem que per diners ja vendre la supercopa a Katar, que una maniobra rara amb el Reus i l’Andorra…etc… ara possiblement se li enrefot aixó que una arbrit doni normes privant de les expresions en català al camp de futbol…

Jordi Nogués
Jordi Nogués
15.05.2023  ·  20:55

Es en aquests fets que coneixereu les persones, el seu veritable taranná- Aquest senyor-el Gerard Piquè-podria haver estat un gran jugador però al capdevall el que defineix una persona són els seus valors ètics, soials i polítics. i en aquest sentit no en te cap Potser ara començarem a entendre millor la seva ex-dona Shakira….. I vol arribar a ser President el Barça?? Confio que els socis d’aquest club tingun memòria!….

Cristina Besó
Cristina Besó
15.05.2023  ·  22:18

Mare meva… i aquest aspira a President del Barça!! Semblaria una broma de mal gust… si no ho fos. Per cert, (decebut) comentari de sòcia des dels 14 anys… o no. Mirant el costat positiu, no tornaré a fer “el primo” com vaig fer –al seu dia- amb en Bartomeu.

Josep Pericas
Josep Pericas
15.05.2023  ·  22:32

En Piqué és, simplement, un renegat del seu país. Faria un bon grup amb el norueg Quisling (a les ordres dels nazis durant l’ocupació), Ngapo (el tibetà que va obrir camí a les tropes xineses el 1959) o el català Carles Sentís (el periodista que el 1939 saludava la victòria franquista amb l’article “Finis cataloniae”).

Joan Torres
Joan Torres
16.05.2023  ·  01:36

Piqué no serà mai president del Barça, ja ha ensenyat la poteta. El comentari de Miquel-Àngel Montserrat 15:29 es al.lucinant, digne de un ultraespanyolista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any