L’exèrcit de Nigèria ha anunciat avui que el dirigent de Boko Haram, Abubakar Shekau, havia resultat ‘ferit de mort’ en un bombardament aeri al bosc de Sambisa, on tenia el seu refugi el grup.

En un comunicat recollit pel diari Daily Post, el portaveu de l’exèrcit, el coronel Sani Usman, ha assenyalat que Shekau havia resultat ferit a les espatlles, i uns quants comandants del grup podien haver-se mort en el bombardament aeri.

Segons que ha precisat, el bombardament va ser la setmana passada, quan els milicians de Boko Haram feien l’oració de divendres en una població dins del bosc de Sambisa, situat a l’estat de Borno, al nord-est del país.

No és la primera vegada que l’exèrcit nigerià anuncia la mort de Shekau. La notícia sorgeix en aquesta ocasió dues setmanes després que l’autoanomenat Estat Islàmic, organització a la qual Boko Haram va jurar lleialtat el 2015, va anunciar que el nou cap en aquesta ‘província’ era Abu Mussab al Barnawi, de manera que relegava Shekau, que no va acceptar el canvi.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]