Festivals i activitats vinícoles de què pots gaudir al juliol

  • L’estiu és propens a tota mena d’activitats lligades al món del vi · Us n’oferim una selecció

VilaWeb
Montserrat Serra
08.07.2023 - 21:40
Actualització: 09.07.2023 - 22:49

Són moltes les activitats, concerts i festivals que va lligats a una proposta vinícola. El juliol és un dels mesos més farcit de propostes en aquesta línia. Us n’oferim una selecció perquè les pugueu gaudir.

16è Vijazz Vilafranca

El festival, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, presenta un cartell amb grans noms del panorama jazzístic internacional. Diumenge podrem escoltar el baixista Marcus Miller amb la seva banda. La música en viu s’acompanyarà amb una fira de vins on enguany participen una vintena de cellers del Penedès que permetran als assistents de conèixer i gaudir del patrimoni vinícola del territori. Durant tot el cap de setmana, també es podran gaudir de les activitats de tast i maridatge a la Sala de Tast Ametller Origen. Com a novetat, el Vijazz Vilafranca presenta dos nous espais: el Vioffjazz a l’Espai Vallformosa del Claustre dels Trinitaris, dedicat a la música electrònica i a atraure nous públics, i el Cicle Nous Talents al Centre de Dia Jaume Nicolàs, on podreu gaudir de concerts d’estudiants de l’ESMUC.

Festival En Viu a Valls

Del dimarts 18 de juliol al divendres 21, torna a Valls el festival En Viu. Quatre nits per a gaudir de propostes musicals de diferents estils i maridar-les amb els vins de la DO Tarragona. El festival es farà cada vespre a partir de les 22.00 al claustre del convent del Carme: l’acordionista Carles Belda i la proposta Tradifolk (dia 18); jazz amb la cantant Marian Barahona, l’harmonicista Will Galison i el guitarrista brasiler Frederico Vannini (dia 19); el cantant Cris Juanico i el seu particular homenatge a Menorca (dia 20); i la tarragonina Anna d’Ivori, que posarà el punt final a aquest cicle amb el seu nou treball, Ales de paper (dia 21). Els vins de la DO Tarragona maridaran les jornades amb una copa de benvinguda i un tast de vins el divendres, que servirà de colofó a aquesta edició.

Festival Alta Alella: música, gastronomia i vi

El 14 de juliol, de les 19.00 a les 23.00, el celler Alta Alella celebrarà el desè aniversari des que va començar les activitats d’enoturisme i va obrir el centre de recepció turística. Per això proposa una festa amb la participació de DJ Diddi, DJ Irina Flake i DJ Sr. Escarlata, que punxaran música a bord de la Lola Van, una furgoneta Volkswagen T2 del 1974 convertida en una cabina de DJ. Durant el concert hi haurà una oferta gastronòmica de la mà de Foodlona, un projecte del xef badaloní Miquel Antoja i, per descomptat, no hi faltarà la barra de vins i caves d’Alta Alella i el Celler de les Aus.

Tertúlies als cellers

Aquest mes el VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb seu a Vilafranca, organitza les Tertúlies als cellers. Hi participen: Marina Porras, amb la seva biografia sobre Mercè Rodoreda, Al mig de la vida, jo, al celler Oriol Rossell (dimecres 12); Vanessa Freixa, autora de Ruralisme, al celler Pere Ventura (dimecres 19); i  Xavier Graset amb La pausa dels dies, a la terrassa del VINSEUM (dijous 27). També ha participat en el cicle Montserrrat Besses, autora de Totes les cares de França, que va fer la tertúlia el dia 5 a Can Lleó de Vilanoveta.

Aguait

L’escola de disseny Elisava i el Màster d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals proposen la construcció d’un element d’arquitectura efímera anomenada Aguait, que funciona de reclam per a convidar a acostar-nos a la vora del riu, recuperar el contacte amb l’element natural i generar un moment d’observació de l’estat real del nostre entorn. En un territori vinícola, el projecte pretén de posar el focus en l’aigua: l’estat del recurs natural, la seva gestió i les diverses opcions per a millorar la situació d’emergència que vivim. L’Aguait vol ser una plataforma per a acollir, per a gaudir i per a relaxar-nos gràcies a un calendari ple d’activitats de tota mena: xerrades històriques, debats tècnics, excursions, lectures de contes, concerts acústics, recitals… Tot amb la finalitat de debatre sobre aquest recurs des de diferents visions: cultural, tècnica, lúdica, social. Aquesta activitat és impulsada pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els sis municipis del Camí del Riu, on s’instal·larà l’Aguait: Mediona (el juny); Sant Quintí de Mediona (fins el 16 de juliol), Sant Pere de Riudebitlles (del 18 de juliol al 6 d’agost); Sant Sadurní d’Anoia (del 29 d’agost al 17 de setembre); Subirats (del 19 de setembre al 8 d’octubre) i Torrelavit (del 10 al 29 d’octubre).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor