El pianista Ezio Bosso debutarà a Peralada: “Mostraré la vida que viu”

  • "La música m'ha ensenyat a ser curiós", explica el músic

VilaWeb
Redacció
09.08.2016 - 14:11

“La música m’ha ensenyat a ser curiós”, explica el músic

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El compositor, pianista i director d’orquestra italià Ezio Bosso actuarà per primera vegada aquest dissabte a Espanya al capdavant del seu piano amb una actuació de debut en el Festival Castell de Peralada (Girona): “Mostraré la vida que viu”.

En una entrevista d’Europa Press, el músic ha explicat que si bé ja havia dirigit anteriorment a Espanya, aquesta serà la seva posada de llarg com pianista, on se l’espera amb el seu èxit ‘Following a bird’: Serà la primera actuació d’Ezio al piano amb la música que ell ha escrit”.

Sobre aquesta cançó, ha explicat que està basada en una experiència: “La música m’ha ensenyat, entre moltes altres coses, a ser curiós i a fer immersions en les coses”.

També l’ha ensenyat a no témer perdre’s: “L’única manera de la qual realment pots aprendre és continuar perden-t’he”, ha explicat el pianista sobre la seva música.

La seva pròpia inspiració neix de la vida, de ser un ésser humà, i ha afegit que les persones “són divertides perquè donen per suposades coses belles”.

En les inspiracions de la seva trajectòria musical, Bosso ha navegat entre elements atmosfèrics, oceans, aigua, respiracions i arbres, tot i que assegura que per a ell l’important és aprendre i continuar investigant, “i, finalment, les notes musicals arriben gràcies a la pràctica”.

A Peralada, el músic barrejarà alguns d’antics tasques i nous temes del seu disc ’12th Room’, amb repertori clàssic i música d’elements atmosfèrics, al costat de “dos genials companys”: David i Diego Romano, amb violí i violoncel, respectivament, de l’Accademia di Santa Cecilia.

“MERAVELLÓS” MOMENT

Per al músic, és un “moment meravellós” el que viu la música clàssica a Europa, ja que el públic està preparat per compartir aquestes composicions i tornar a la naturalesa pròpia d’aquesta música: l’empatia i el compartir.

“Per a mi, la definició correcta és ‘Música Lliure'”, ha dit Bosso, que considera que com compositor i intèrpret ha de regalar tota la seva passió, preparació i investigació per a cada nota.

“Per a mi, Bach no és la música de Bach, sinó que és la música de Bach i d’Ezio, o de Richter, o de Gould, o d’un nen a casa seva, i pertany a cadascun que l’escolti”, ha resumit.

Bosso va ser un nen prodigi format a Viena, a més de guanyador de prestigiosos premis, com el Green Room Award d’Austràlia (l’únic artista no australià que l’ha guanyat) i el Syracuse NY Award d’Amèrica.

Com a solista i director, ha dirigit orquestres com la London Symphony, Orquestra del Teatre Regi, Filharmònica’900 o l’Orquestra de l’Acadèmia Nacional de Santa Celia; actualment, és el director artístic i musical de l’única gran orquestra de corda d’Anglaterra: The London Strings.

A causa d’una malaltia que el manté en cadira de rodes –Esclerosi Lateral–, les seves actuacions en directe són lliçons de vida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any