Retorn a Sinera

  • Acaba de sortir el tercer número de la revista 'El procés', que inclou un magnífic dossier sobre Salvador Espriu, amb articles de Josep M. Benet i Jornet, Rosa Delor, Joaquim Armengol Roura i Joan Casas. Aquest darrer el recollim a continuació.

VilaWeb
Redacció
27.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No sé com se n’aprèn, de tenir tracte amb la poesia. I com que no ho sé, poc ho puc explicar gaire. Com a molt, fent un esforç, potser podria fer l’arqueologia de com ens vam començar a conèixer, ella i jo.

Hi va haver a l’escola els versos per recitar als àpats de Festes. Per exemple Maragall: ‘Els núvols de Nadal…’ Devia tenir set o vuit anys, jo. Allò que aquells núvols fossin ‘manyacs’ ja m’anava bé. Els nens estem acostumats a tractar qualsevol cosa com si fos un altre nen. I n’hi ha que són manyacs, de nens. D’altres que són unes males peces…  Una autèntics fills de puta… Però allò altre d’afegir que ‘no posen gens de malícia al cel’, aquell coi de núvols, ja era un grau de sofisticació exagerat. Jo ho deia. M’agradava de dir-ho. M’agradava de sentir com ho deia. Però no sabia què deia. Gens ni mica. Era jo qui no en tenia, de malícia.

Llegiu l’article complet aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any