Una plataforma ultra amb Vidal Quadras i Ortega Lara demana la intervenció de Catalunya si hi ha referèndum

  • Demanen suspendre les funcions del govern i tancar el parlament

VilaWeb
Redacció
01.10.2012 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma ultra Reconversión, integrada per una trentena de polítics, acadèmics i empresaris, demana al govern espanyol que si es convoca una consulta sobre la independència s’intervingui Catalunya. Diu en un manifest que hauria d’aplicar ‘sense cap demora’ els articles 161.2 i 155.1 i 2 de la constitució per tal de ‘suspendre una convocatòria contrària de manera flagrant a l’ordenament en vigor’, i també per ‘procedir a la immediata intervenció de la comunitat autònoma de Catalunya en els termes que preveu la llei’.

Segons la plataforma, aquesta intervenció ha d’implicar la suspensió de les funcions del consell executiu de la Generalitat i la clausura del Parlament de Catalunya fins que no ‘es restableixi l’ordre constitucional i legal transgredit’. També demana que la delegació del govern espanyol prengui el control de tots els departaments i organismes de la Generalitat.

Recorda l’estat de guerra del 1934

A més, també fa referència a la decisió del govern de la república espanyol del 7 d’octubre del 1934 amb què declarava l’estat de guerra per aturar la revolució d’Astúries i la proclamació de l’estat català per part de Lluís Companys. I sobre aixó diu: ‘la història traça un bucle cec com si alguna gent no hagués après res, i es el deure sagrat del govern d’evitar que es reprodueixi la tragèdia pretèrita tallant de soca-rel la present farsa amb tots els mitjans que li dona la legitimitat que té’.

Entre els integrants de la plataforma hi ha Arcadi Espada, Fernando Savater, Alejo Vidal Quadras, Hermann Tertsch i José Antonio Ortega Lara.


Informació: Vidal Quadras exigeix a Rajoy l’ús de la coacció contra Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any