Pirates de Catalunya, membre de ple dret de la Internacional de Partits Pirates

  • L'assemblea anual ho ha aprovat aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
16.04.2012 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assemblea anual de la Internacional de Partits Pirates (IPP) ha admès Pirates de Catalunya com a membre de ple dret. La formació principatina ha estat reconeguda de forma separada al Partit Pirata espanyol, que ja formava part de la IPP i que, juntament amb la resta de membres, ha votat a favor de l’admissió. ‘Finalment tenim veu i vot’, diu a VilaWeb el portaveu de Pirates de Catalunya, Kenneth Peiruza, que explica que fins ara només podien fer propostes a l’assemblea.

‘El 98% dels afiliats va votar a favor de sol·licitar ser membres de ple dret. I hi hem pogut entrar sense reformar els estatuts, ja que aquests diuen que hi ha d’haver un membre per país, i no per estat’.

L’assemblea, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Praga, també ha acordat la creació d’un Partit Pirata europeu. Pirates de Catalunya ha donat suport a la decisió, que permetrà als partits coordinar les campanyes electorals i cooperar més estretament al Parlament Europeu a l’hora de dur a terme un programa comú. Actualment els pirates tenen dos eurodiputats suecs, i una vintena de diputats a Alemanya, on també hi tenen uns dos-cents regidors.

A la conferència d’enguany, la més gran organitzada mai per la IPP, hi han participat representants de 24 organitzacions pirates de tot el món. Els pirates catalans hi han assistit en qualitat d’observadors, i hi han sortit com a membres de ple dret. De fet, van ser els primers membres sense estat a ser observadors i ara han estat el primer i, de moment, únic membre sense estat de ple dret.

Pirates de Catalunya, que actualment té 767 afiliats, va ser fundat l’octubre del 2010. El novembre d’aquell any va presentar-se a les eleccions al Parlament i va obtenir 6.451 vots. Posteriorment, el partit també s’ha presentat a les municipals -en les quals va obtenir dos regidors- i a les espanyoles del 2011, on va obtenir 22.000 vots.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any