Pirates de tot el món es troben a Praga

  • Hi té lloc la conferència del Pirates Parties International, l'organització que coordina la comunicació entre partits pirates de tot arreu

VilaWeb
Redacció
14.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pirates de tot el món es troben a la conferència del Pirates Parties International (PPI) 2012 que se celebra avui i demà a Praga (seguiment en directe). Hi assisteixen representants de més de vint països, per celebrar l’Assemblea General 2012 del PPI, l’òrgan superior d’aquesta organització. Entre d’altres s’hi decideix l’admissió de nous membres, es tria una nova junta i es debaten esmenes als seus estatuts. De forma paral·lela es durà a terme una ponència oberta on es parlarà sobre la formació d’un partit pirata d’àmbit europeu.

Per Ivan Bartos, president del Partit Pirata Txec, es tracta d’un dels esdeveniments pirates més grans de l’any. ‘Estem molt orgullosos de poder-lo rebre a Praga. Pirates de tot el món podran encarar els reptes del segle XXI pels quals altres partits polítics que només viuen al món analògic hi cerquen resposta en va’. A la conferència destaquen les xerrades d’eurodiputats pirates suecs i alemanys. També hi intervindrà Rick Falkvinge, fundador del primer partit pirata a Suècia.

Precisament, els bons resultats del Partit Pirata Suec a les eleccions europees del 2008 -en les quals va obtenir dos eurodiputats- van ajudar a escampar el moviment pirata ràpidament. Actualment ja hi ha partits pirates a prop de cinquanta països. És per això que l’objectiu del PPI és mantenir la comunicació i la cooperació entre els partits pirates arreu del món. ‘Som més que actors polítics nacionals, som un moviment polític i social global. La conferència del PPI 2012 és l’oportunitat perfecta per preparar futures campanyes internacionals i intercanviar idees pirates’, diu Lola Voronina, secretària general del PPI.

L’ideari polític dels partits pirates es basa fonamentalment en la defensa de la llibertat d’expressió, la privacitat i la presumpció d’innocència dins i fora d’internet; l’accés a la cultura, el coneixement i la informació i en la transparència del govern. A banda dels dos europarlamentaris suecs, els pirates també tenen representació a altres països: quinze diputats a Berlín, 196 regidors a Alemanya, tres regidors a la República Txeca i un a Suïssa. Al Principat, Pirates de Catalunya es va presentar per primer cop a les eleccions al Parlament del 2010, en què va obtenir 6.451 vots. Posteriorment, el partit també s’ha presentat a les municipals -en les quals va obtenir dos regidors- i a les generals del 2011.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any