Messi dribla Xavi i Iniesta i s’emporta la pilota d’or

  • És el segon any consecutiu que guanya el premi de la FIFA · Guardiola va ser l'encarregat d'anunciar i lliurar el guardó · La guanyadora de la categoria femenina del premi va ser Marta, per cinquè any consecutiu

VilaWeb
Redacció
11.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lionel Messi va revalidar ahir el títol de millor jugador del món. Els finalistes del futbol del 2010 han estat tres jugadors blau-grana, tots tres formats al planter del Barça. Per tant, és també un premi a la Masia, un model de club que ha arribat a la màxima expressió del futbol gràcies a Guardiola, que va ser l’encarregat d’anunciar el guanyador de la pilota daurada i ho va fer, en primer lloc, en català.

Tots els rumors que precedien la gala de la FIFA assenyalaven Xavi o Iniesta com a candidats amb més possibilitats. Però la sorpresa va ser que Josep Guardiola va obrir la plica i en va sortir el nom de Lionel Messi.

En la categoria femenina del premi, la guanyadora va tornar a ser la brasilera Marta, que juga a l’equip californià FC Gold Pride. Marta ja és el cinquè any consecutiu que obté el reconeixement de millora jugadora del món.

Fins l’any passat, aquest premi, el concedia la revista France Football, però des d’enguany substituirà el FIFA World Player que la federació internacional  oferia anualment.

A més de Xavi, Iniesta i Messi, que va guanyar aquest mateix trofeu l’any passat, l’associació de jugadors professionals va incloure Carles Puyol, Gerard Piqué i David Villa a l’onze ideal del 2010. També Pep Guardiola era candidat a rebre el premi a millor entrenador de l’any, però aquest títol va ser per a José Mourinho.

No és pas la primera vegada que els tres finalistes de la pilota d’or són del mateix equip. L’any 1988 i el 1989 Van Basten, Gullit i Rijkaard, primer, i Van Basten, Baresi i Rijkaard, després, van ser nominats quan jugaven al Milan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any