Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  08.05.2009  06:00

Picanyol: 'No puc matar l'Ot el Bruixot'

Reportatge arran del quarantè aniversari d'Ot, el bruixot

Men?ame
 

Fa quaranta anys que va néixer el personatge més popular de Picanyol, l'Ot el Bruixot. Des del 1971 apareix, ara cada quinze dies, a Cavall Fort i, fins i tot, se n'han fet videojocs (Otijocs). Per commemorar aquest aniversari l'editorial Norma n'ha publicat un recull de vinyetes i la sala Rovira de Barcelona proposa una exposició sobre l'Ot. De tot plegat, en parlen en aquest vídeo, Picanyol mateix i els responsables de Cavall Fort i d'Otijocs.

Picanyol explica que l'èxit del seu personatge l'ha sorprès i que la continuïtat que ha tingut pot ser una de les raons de la bona acollida que ha tingut. Tant Mercè Canela, directora de Cavall Fort, com Toni Matas, de Barcelona Multimedia, empresa creadora d'Otijocs, coincideixen a dir que els seguidors de l'Ot, el Bruixot són gent de totes les edats: joves i adults que van descobrir el personatge de vailets i que no han deixat de seguir-lo. 'No puc matar el meu meu personatge', explica ara Picanyol, que no s'està de dir que els lectors l'han motivat a continuar dibuixant.