El Premi de Novel·la Breu de Mollerussa, desert

  • Jordi Ortiz s'emporta l'accèssit amb una obra juvenil de misteri

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat del XXVII Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” ha declarat desert el guardó dotat per l’Ajuntament de Mollerussa amb 5.000 euros després de valorar les obres presentades a concurs.

No obstant això, ha decidit atorgar l’accèssit a l’autor barceloní Jordi Ortiz per l’obra “El Casalot”, una novel·la de misteri amb elements d’intriga ambientada en una masia. El president del jurat, Josep Borrell, ha indicat que el jurat ha valorat aquesta obra com a mereixedora de l’accèssit, que està dotat amb 1000 euros, encara que ha considerat que no reunia els requisits per poder ser la guanyadora.

Autor guardonat

Jordi Ortiz (1969), titulat en mediació d’assegurances, es va iniciar al camp literari amb dues novel·les del gènere negre: “Crim a les Àligues (1998, La Magrana) i “El segrest de Barcelona” (2000, Pagès). També ha publicat diferents obres de literatura infantil i juvenil dins la sèrie Talpirons i ratolents, entre altres. És també un autor guardonat en diferents premis els més recents dels quals són el Premi Contarella de literatura infantil de Ciutadella a Menorca amb el llibre “Bublub, el peix que no sabia nedar” (2014) i al 2014 el Premi Ciutat d’Olot de novel·la juvenil amb “Doble identitat.

A banda del president Josep Borrell i Figuera, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. El veredicte s’ha donat a conèixer en un acte literari que al Teatre L’Amistat, conduit per l’actor i músic Joan Dausà, el qual també ha interpretat diverses peces musicals.

Us recordem que comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any