L’inici d’obres per transformar l’antic escorxador en Banc dels Aliments, pel febrer

  • Mollerussa serà la segona població de Ponent en tenir-lo amb productes frescos

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
21.01.2015 - 08:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat a l’empresa Construccions Esteban, de Mollerussa, el projecte de rehabilitació de l’antic escorxador municipal per a convertir-lo, en quatre mesos, en un magatzem de distribució d’aliments inclosos de frescos.

L’objectiu d’aquest Banc dels Aliment es que esdevingui una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos. L’obra, que té un termini d’execució de 4 mesos, compta amb un pressupost de 240.302 euros, dels quals 200.000 provenen d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. Els 35.000 euros que completen el pressupost ja han estat previstos per l’Ajuntament en el pressupost d’enguany, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha dit que la previsió és que les obres comencin durant la primera quinzena del mes de febrer.

Millores del projecte

L’empresa que s’ha adjudicat l’obra ha presentat millores al projecte que passen per la realització d’un paviment per al pati i l’arranjament de la coberta de l’edifici existent així com també, com a millores complementàries, el fet d’augmentar la superfície d’un dels magatzems previstos en el projecte inicial, segons ha explicat Solsona.

Productes frescos

L’objectiu d’aquest servei, que ara ja es fa amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també a les persones beneficiàries producte fresc per la qual cosa s’han d’habilitar les instal·lacions frigorífiques d’emmagatzematge adequades. Cal dir que a la demarcació de Lleida únicament es compta amb un servei d’aquestes característiques a la capital, segons ha remarcat l’alcalde el qual ha destacat “la voluntat i sensibilitat de tirar endavant un projecte per a tota la comarca tot i no ser una competència municipal” per tal de fer “política social en majúscules” rehabilitant un espai en desús per aquest projecte.

Característiques

La instal·lació que es vol rehabilitar consta de 439 metres quadrats de superfície construïda als que cal donar una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte. Així, a la part de l’exterior caldrà construir un magatzem de paletització on es pugui emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any. D’aquesta manera, quan entri en funcionament aquest nou equipament es podrà fer el repartiment més sovint i no tant espaiat en el temps. A la part interior, s’habilitaran diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’instal·larà la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.

Un cop acabada l’habilitació de l’espai i es posi en marxa el servei, que duran a terme voluntaris, també està previst poder organitzar diferents accions alternatives per tal d’informar als usuaris d’aspectes relacionats amb la salut i l’alimentació i així poder optimitzar millor els productes que ofereix el serveis i gestionar millor la cistella de la compra.

Us recordem que comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any