Una granja de Sant Martí de Centelles triomfa als Premis Porc d’Or

  • Catalunya arrasa en la 21a edició del certamen amb 20 guardons, seguida per Aragó, amb 12, i de Navarra, amb 5

VilaWeb
Redacció
23.11.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La XXI edició dels Premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina han reconegut un any més la tasca de les explotacions porcines catalanes. Catalunya ha aconseguit vint dels guardons entre els quals la màxima distinció, el Porc d’Or de Diamant, que ha anat a parar a la Granja Sant Martí, de l’empresa Pinsos Grau, ubicada a la localitat de Sant Martí de Centelles (Osona); a més del Premi del Ministeri d’Agricultura a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient, que ha rebut la granja Albesa Ramadera d’aquesta població de la Noguera, de l’empresa Pinsos Costa; i el de Màxima Productivitat, que també ha estat per a la Granja Sant Martí.

Les explotacions porcines catalanes ha rebut un total de 20 guardons (7 d’Or, 7 de Plata i 6 de Bronze), que han anat a parar a 18 granges, en la XXI edició dels Premis Porc d’Or, la gala d’entrega dels quals s’ha tornat a celebrar després de dos anys a la ciutat de Lleida. En concret, 13 premis han estat per a explotacions de les comarques de Barcelona,  5 lleidatanes i 2 per a granges gironines.   

Aragó ha obtingut 12 distincions (4 d’Or, 5 de Plata i 3 de Bronze); Navarra n’ha rebut 5 (2 d’Or, un de Plata i dos de Bronze); mentre Castella i Lleó, amb 3, el País Basc, amb 2, i Castella-la Manxa, el País Valencià i Galícia, amb 1 guardó cadascuna, han tancat la llista de premiats. D’aquesta manera, han estat guardonades 8 comunitats de les 10 nominades i 40 granges de les 98 que optaven aquest any als premis que lliura l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).        

La Granja Sant Martí bat el rècord en productivitat i aconsegueix el Porc d’Or de Diamant

Els tres Premis Especials Porc d’Or han anat a parar a Catalunya. Concretament, la Granja Sant Martí, de l’empresa Pinsos Grau, ubicada a Sant Martí de Centelles, ha estat reconeguda amb el màxim guardó, el Porc d’Or de Diamant. A més, també ha rebut el Premi Especial a la Màxima Productivitat, batent un nou rècord en la història dels Premis Porc d’Or, amb una productivitat numèrica de 34,78 garrins deslletats per truja i any. 

La Granja Sant Martí va iniciar la seva activitat el 1994 i compta en l’actualitat amb un cens d’1.100 mares reproductores. Va començar com a cicle tancat, canviant el 2002 el seu sistema de producció a una granja de reproductores i garrins de fins a 6 quilos. L’explotació ja havia obtingut un nombre important de nominacions i estatuetes en edicions passades dels Premis Porc d’Or. Pel jurat, la Granja Sant Martí “destaca per la seva gran eficiència productiva i nivell sanitari, pel seu equip humà jove i professional, a més de per l’excel·lent maneig dels animals”. 

La granja lleidatana Albesa Ramadera rep el Premi Especial del Ministeri d’Agricultura a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient

La granja Albesa Ramadera, de l’empresa Pinsos Costa i situada a la localitat d’Albesa, ha rebut de mans de la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, el Premi Especial Porc d’Or del Ministeri a Sanitat, Benestar Animal i Medi ambient. La granja va ser creada l’any 2009 i a dia d’avui compta amb 3.300 reproductores. El jurat ha destacat d’aquesta explotació “la seva filosofia i compromís amb la formació, el desenvolupament i assaig de noves tecnologies que realitzen en la mateixa, sent una granja demostració”; així com “la gestió informatitzada integral de la granja, que els permet controlar i ajustar els consums individualment i al seu torn millorar el factor ambiental”. A més de remarcar l’ús d’energies alternatives i la seva gestió de tractament de purins. 

Més de 650 persones assisteixen a Lleida al gran esdeveniment anual del sector porcí

Després de dos any d’absència, la celebració de la gala de lliurament dels Premis Porc d’Or ha tornat als seus orígens, a la ciutat de Lleida. L’acte, presidit per la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha comptat amb la presència de més de 650 professionals del sector porcí estatal, entre productors i tècnics, representants d’empreses i autoritats. 

Els Premis Porc d’Or, creats l’any 1994 per l’IRTA, reconeixen el treball d’aquelles empreses i explotacions de porcí que, gràcies a la seva professionalitat i esforç i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaces de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d’aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí estatal. Actualment aquesta guardons constitueixen tot un referent per a les empreses i granges de porcí, que veuen en ells un reconeixement a l’excel·lència en el treball.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any