El PP carrega contra el ‘Polònia’ per la paròdia de l’esbroncada de Hitler

  • En el gag, Rajoy escridassava els ministres per l'èxit del 9-N

VilaWeb
Redacció
18.11.2014 - 08:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Catalunya ha anunciat que denunciaria al Consell de l’Audiovisual de Catalunya el programa de ‘Polònia’ que va emetre TV3 la setmana passada. Hi apareixia una paròdia de la famosa escena del film ‘Der Untergang’ (‘L’enfonsament’) en què Hitler esbronca els seus generals. En el gag de dijous passat, és Mariano Rajoy qui blasmava els seus ministres per l’èxit del 9-N.

Aquest és el vídeo:

El portaveu del PP català al parlament, Enric Millo, deia que aquest gag, elaborat amb recursos públics, ‘s’aparta de la democràcia’ i fa ‘apologia directa o indirecta de l’ús de la violència, emetent imatges que fomenten l’odi i el menyspreu i la discriminació’. ‘És absolutament inacceptable, intolerable i indigne d’una televisió pública’, ha dit. Millo ha demanat a la resta de partits que condemnin aquests fets i ho ha comparat amb la petició per part del govern català d’un informe del CAC sobre continguts de Telemadrid on es banalitzava el nazisme. El popular ha denunciat que el programa de TV3 compara el màxim dirigent d’una formació política democràtica elegit per més de 11 milions de persones amb un dictador, i membres del seu govern amb dirigents nazis.

L’emissió d’aquest gag ja va causar un cert rebombori a Twitter, perquè molts usuaris no trobaven adient la comparació que s’hi feia. De fet, aquesta escena, mantenint la imatge del film original, és una de les més parodiades a YouTube, afegint-hi subtítols diversos. Des del compte de Twitter original, ‘Polònia’ va explicar-se així:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any