Trau guanya el concurs de maquetes Sona 9

  • La banda de Sant Boi de Llobregat s'ha imposat a Pantaleó i Manuela Kant en la final de la Sala Apolo de Barcelona

VilaWeb
ACN
12.11.2014 - 09:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup de Sant Boi de Llobregat Trau s’ha proclamat vencedor del 14è concurs de maquetes Sona 9, el més important de la música en català per a nous talents. Trau ha passat per davant dels altres dos finalistes, Manuela Kant i Pantaleó, en una votació del jurat ajustadíssima, posterior a la gran final d’ahir a la Sala Apolo de Barcelona.

Pantaleó ha quedat segon, a només un vot dels vencedors, i s’ha endut el premi Joventut. Com a guanyadors, Trau enregistraran en un estudi professional el primer disc i se’ls facilitarà la promoció i difusió de l’àlbum a través d’una campanya i una ronda per Catalunya.

Trau és un quartet de pop-rock dels anys 1960, encapçalat per la inusual figura del seu cantant i bateria. Amb el premi s’ha guanyat l’enregistrament i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat als mitjans que organitzen el concurs, una ronda de cinc concerts promocionals pels festivals més importants de Catalunya i promoció al Tr3sC, el club de cultura de Catalunya.

Els segons classificats, Pantaleó, són un conjunt de Terrassa que es va formar tot just el desembre de l’any passat, encara no fa un any. Dirigits pel seu cantant i guitarrista, Gerard de Pablo, han firmat una mot bona actuació, i amb intensitat creixent. 

Seu és el premi Joventut, que consisteix en l’enregistrament en un estudi professional i l’edició digital d’un EP amb quatre cançons, mil euros en material musical, una minironda de tres concerts promocionals per Catalunya i una campanya de difusió als mitjans del concurs. 

En tercer lloc, els Manuela Kant de Barcelona tampoc no se n’han anat amb les mans buides. El premi Èxit que se’ls ha atorgat comporta l’enregistrament en un estudi professional i l’edició digital d’un EP amb quatre cançons i una campanya de difusió als mitjans del concurs. 

D’una altra banda, enguany s’ha recuperat el premi per votació popular al grup més votat a la web del concurs, dotat amb mil euros en material musical. El guardó ha estat per al Pezpsiquiatra, ‘caliu-folk’ amb harmonies vocals combinades amb contundents i calorosos ritmes procedents de tot el món: el grup és compost per un italià, dos bascs, una catalana, un colombià i un veneçolà.

El jurat de la final del Concurs de Maquetes Sona 9 és format per periodistes de la revista musical Enderrock, l’emissora iCat.cat, Televisió de Catalunya i l’Agència Catalana de Notícies (ACN), representants de la Direcció General de Joventut i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona i Mercat de Música Viva de Vic, les Cases de la Música Popular i el Club de Cultura Tr3sC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any